Wysłany: 2005-12-31, 11:47 Problem FF z GG Adres WWW:www.taxi-elita.pl
Witam
Mój problem polega na tym że jak klikam na WIADOMOŚć GG w http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78717740 to mi wyskakuje komunikat ---> Firefox nie jest w stanie otworzyć tego adresu, ponieważ protokół "gg" nie jest przypisany do żadnego programu.
A u Was napewno pokazuje Wam okienko z możliwością kliknięcia aby otworzyło nowe okno do pogadania gg.
Witam
Mój problem polega na tym że jak klikam na WIADOMOŚć GG w http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78717740 to mi wyskakuje komunikat ---> Firefox nie jest w stanie otworzyć tego adresu, ponieważ protokół "gg" nie jest przypisany do żadnego programu.
A u Was napewno pokazuje Wam okienko z możliwością kliknięcia aby otworzyło nowe okno do pogadania gg.
Co takiego mam nagrzebać w opcji.... ?
Posiadam FF 1.5
Prosze o pomoc.
Pozdrawiam
Najprawdopodobniej nie ma takiej opcji w MF na tym, jak po wyświatleniu w/w adresu i po kilkaniu tego odnośnika do połączenia z GG w poziomie pracy programu MF, to MF nie odpali się programu komunikatora np.GG...
Lepiej zainstaluj sobie na MF ten dodatek (rozszerzenie do Mozilli) z strony http://mozillapl.org/kata...ow/rozszerzenia --> szukaj takiego rozszerzenia dla MF External Application Button
Pokazuję to na zrzucie jak wygląda na panelu są skroty do programów np. Konnekt, BitSpirit...
Jak odpalić program np. Konnekt (GG) lub GG tak jak pokazuje na zrzucie- jest skróty do programów...dzięki temu można urchomić jakiś program np. Konnekt w poziiomie pracy MF, a jednocześnie można pogawędkować na konnekcie i przeglądać www na tej przeglądarce...
Picasso, hmmm ,a u mnie w FF nie dodałem modyfikację czy jakis tam... ale uruchomienie przez bramkę GG np. tu pod postem jest słoneczko i to po kliknięciu pojawia "wiadomość GG" , więc to działa jak używam w przeglądarce FF.
A nawet w przeglądarce FF wpisuję adres strony emulek.com to znajdę sobie jakiśfajny film, potem kliknę w ten link ed2k (chyba) , to uruchamia program eMule do pobrania.
Więc to działa.
Mikosz, może spróbuj zainstalować nowy GG, a jeśli nic nie daje, to spróbuj FF zainstalować.
Mikosz, najprawdopodobniej nie instalowałeś gg tylko skopiowałeś na dysk i uruchomiłeś. Proszę zobacz gdzie masz zainstalowany gg. a następnie utwórz plik o nazwie np. gg.reg i wpisz do niego:
Jeśli Twój gg jest w innym miejscu niż c:\program\files\gadu\gadu\gg.exe to zmień ostatnią linijkę odpowiednio. Pamiętaj żeby każdy znak \ ze ścieżki dostępu wpisać jako \\.
Pozdrawiam serdecznie i witam Was. To mój pierwszy post na tym forum. Jestem informatykiem i programistą. Jestem całkowicie słyszący. Pozdrawiam
Acha, utworzony plik gg.reg trzeba uruchomić i na pytanie czy dodać do rejestru należy odpowiedzieć Tak.
Mam nadzieję, że zadziała albo po prostu zainstaluj jeszcze raz gg od początku. Możesz sobie skopiować stare gg na dysk gdzieś by zachować archiwum.
Jeśli nie możesz też odpalić linka z gg: przez Internet Explorer to na pewno w tym właśnie jest problem że brakuje tego wpisu w rejestrze.
Wy macie racje że miałem skopiowany na dysku. Miałem tak że przed formatowaniem pobrałem plik z całym archiwum bo nie chciałem mieć pusty archiwum więc nagrałem archiwum na płyte oraz gg żebym nie musiał zassać
Mam zawsze w C: , nigdy w innych partycjach.
Wykasowałem GG i ponownie zainstalowałem i klikam na WIADOMOŚć GG a tu pięknie pokazuje okienko z możliwością kliknięcia na URUCHOM APLIKACJE.
Dzięki za pomoc. The end
P.S. Witamy Cie tutaj.... , ale zapracowałeś żeby mi pomóc z takimi rejestrami Zdolny fachowiec
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum