Wysłany: 2011-08-15, 20:07 Prośba o pomoc w badaniach
Nazywam się Iwona Hałucha. Jestem studentką V roku Psychologii Stosowanej Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie. Zwracam się z gorącą prośbą o pomoc poprzez udział w badaniach psychologicznych, których wyniki (na poziomie grupowym) chciałabym wykorzystać w mojej pracy magisterskiej dotyczącej znaczenia zasobów psychospołecznych kobiet z wadą słuchu.
Badaniami chciałabym objąć kobiety w wieku 20-29 lat z uszkodzeniem słuchu w stopniu znacznym oraz głębokim. Celem moich badań będzie, między innymi, porównanie pod względem zasobów psychospołecznych dwóch grup kobiet: wychowywanych przez słyszących rodziców oraz wychowywanych przez rodziców niesłyszących.
Bardzo proszę o wypełnienie kwestionariuszy (w kolejności: ankieta socjodemograficzna, Kwestionariusz SES, Kwestionariusz Oceny Własnego Życia, Kwestionariusz NEO-FFI oraz Kwestionariusz Strategiczne Podejście do Skali Radzenia Sobie). Zdaję sobie sprawę, że liczba pytań może być „odstraszająca”, jednak badania pilotażowe pokazały, że średni czas potrzebny na wypełnienie całości to ok. 25-35 minut. Będę bardzo wdzięczna za każdą odpowiedź.
Chciałabym także zapewnić o całkowitej anonimowości. Wyniki badań zostaną wykorzystane jedynie w mojej pracy magisterskiej. W pierwszym pytaniu mogą Panie (ale nie jest to wymagane) podać swój pseudonim lub hasło, dzięki czemu, po zakończonych badaniach, będę mogła wysłać Paniom konkretne wyniki na tle całej grupy badanych. Jeżeli będą Panie zainteresowane wynikami moich badań lub wynikami własnymi, ale też w razie jakichkolwiek wątpliwości czy pytań, proszę o kontakt mailowy: iwona.halucha@gmail.com.
Bardzo liczę na pomoc Uczestniczek tego forum. Dziękuję za każdą odpowiedź.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum