Tak utrzymuję kontakty towarzyskie z osobami słyszącymi w życiu codziennym, bo dużo spotkałam się z koleżankami gdy bardzo uwielbiałam się bawić, itp, bo mieszkam blisko od nich. A jednak wogóle nic nie słyszałam o niesłyszących, bo myślałam, że jestem sama na świecie, a potem zobaczyłam jak ktoś niesłyszące tak migowały więc bałam się i nie znałam jak byłam mała. Właśnie pamiętam nadal, że Martucha09 mi się spytała, jak mam na imię? a ja migowałam tylko alfabet palcowy to moje imię gdy byłam na korytarzu i miałam przerwę w szkole. A kilka miesięcy już normalnie rozmawiałam ze znajomymi niesłyszącymi i słabosłyszącymi
Mam nadzieję,że Martucha09 będzie przypomniała coś o mnie jak byłam mała
bardzo proszę o napisanie czy od czasu napisania przez Was postów czy coś się zmieniło???????????
zobaczcie teraz dużo reklam jest w telewizji i zmian w życiu i ludzie już są bardzo świadomi i chyba lepiej nastawieni na osoby niepełnosparwne, ale teraz mnie interesuje bardzo stosunek osób słyszących do niesłyszących, powinni być bardziej mili i wyrozumiali czy tak jest?????????????
_________________ "być wykształconym znaczy być dwujęzycznym"- W.F. Mackey
"nawet sama umiejętność czytania w obcym języku wystarczy, by stać się podmiotem dwujęzycznym"- D. Bouvet
Wysłany: 2008-09-05, 11:06
Tak utrzymuje kontakty z osobami slyszacymi w pracy i w zyciu codziennym,takze kontaktuje sie ze znajomymi ze szkol -one sa osobami slyszacymi,poniewaz ukonczylam wszystkie szkoly masowe...takze moja rodzina jest slyszaca....
_________________ "Nie możesz przepłynąć morza, stojąc na brzegu i wpatrując się w wodę. Nie pozwól sobie na życie uległe i bezproduktywne, zadowalając się niczym."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum