Słabo odczytuję mowę z ruchu warg. Jeśli znajomi chcą coś powiedzieć to nie zawsze rozumiem co mówili. Jeśli obcy to większość nie rozumiem. Jeśli kto mówi wolniej i wyraźnie to mogłabym rozumieć.
Tak z czasem odczyta mowę z ruchu warg oraz słabo odczyta. A bez ruchy to odczyta mowe. Z czasami czyta z usty lub słucha co on mówią.
_________________ Nareszcie już mam grę cs 1.6 zjada powrót do grania ^^ już jestem najlepszy ;P a inne ludzie boję się i cziter buhaha a ja nie tylko uczciwy ^^
Wysłany: 2008-01-13, 23:36
Ja umiem dobrze odczytywac z ruchu warg,nauczylam sie od tego momentu jak stracilam sluch i mialam wtdy klopot ze slyszeniem.
_________________ "Nie możesz przepłynąć morza, stojąc na brzegu i wpatrując się w wodę. Nie pozwól sobie na życie uległe i bezproduktywne, zadowalając się niczym."
Zaznaczyłam na TAK. Odczytuję od dziecka... Choć czasem miewam, że kogoś nie zrozumię ... z powodu zmęczenia albo nie wiem co. Były takie sytuacje, że z daleka lepiej mi odczytuję niż z bliska i że ktos do kogoś mówi niż do mnie ... Ale tak ogólnie to czytam z ust bardziej niż ze słuchu ...
Potrafię odczytać z ust ale większość słucham , jeśli ktoś szybko mówi to ja próbuję łapać z ust a jak nie uda się to zawsze proszę o powtórzenie
Aha i nie ma się wstydzić ,że ktoś odczytuje z ust.Aha u słyszących też tak bywa
_________________ Cecha talentu jest niemoznosc pisania na zamowienie.
, a najgorsze to gdy mówią z wąsami to zero kontaktu między nami
Zgadzam się z tobą ale mogę zrozumieć osobę z wąsami jeżeli znam
A kiedyś miałam pana od geografii który miał wąsy i w ogóle nie rozumiałam co on mówi!! teraz mam inną panią i na szczęście
Ale najwięcej słucham co inni mówią niż odczytywać z ust
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum