Portal
Forum
Shoutbox
Chat
Album
Szukaj
Znajdź osoby
Zaproś użytkownika
Zaloguj
Preferencje
Prywatna galeria
Nasze aparaty i implanty
Ulubione tematy
Użytkownicy
Galeria użytkowników
Grupy
Rangi
Statystyki
Lista uśmieszek
Lista ankiet
Blogi
Blogowe nowości
Mapa Google
Gry Online (flash)
Gry Online
Video
Regulamin
FAQ

Menu
Regulamin  | FAQ  | Szukaj  | Znajdź osoby  | Chat  | Użytkownicy  | Grupy  | Statystyki  | Lista uśmieszek  | Album   
   Rejestracja | Zaloguj    Kontakt
Design Dotacja Video Download Shoutbox
Blogowisko FAQ Blogi Blogowe nowości
 All Deaf - Forum dla niesłyszących, słabosłyszących i nie tylko.

Reklama

Poprzedni temat :: Następny temat
Duch?
Autor Wiadomość
Kopciuszek 
Głuchy-ósmy cud świata

Profesor

Woj.: dolnośląskie
Flaga i kraj:
Poland

Zodiak:
ryby

Chiński zodiak:
kot

Piwa: 5/3
Poziom: 33
Pomogła: 2 razy
  Wysłany: 2006-08-18, 21:07   Duch?

Tutaj chciałam wam opowiedzieć dziwne zjawisko otóż dwa dni temu na wprost stoi stara 100 letnia stodoła poszłam tam żeby tylko zobaczyć kto tak krzyczy w stodole poszłam tam drżącymi rękoma w ręku miałam akurat grabie bo grabiłam ogród. Weszłam do przyciemnionej stodoły ale w stodole nic nie ma cicho był jak makiem zasiał aż było cicho więc te przerażające cicho mocno się wystraszyłam serce waliło mi jak młot a zleciał strugiem zimny pot z tyłka oczy miałam wybałuszone ze strachu i trzęsłam się jak osika ale mimo to weszłam do środka rozejrzałam się dookoła nic takiego nie ma żadnego żywego ducha nie było, czyżby duch robi ze mnie jaja? Albo jakiś dzieciak? Zresztą wyszłam z tej stodoły było zimno na dworze wieczorem jak wyszłam z starej rudery o z stodoły buchnął gorące powietrze na moje plecy, przerażeniem powolutku odwróciłam głowę na stodołę jeszcze nie straciłam zimnej krwi i tym momencie cos jakby chrapało jakby coś kapało co to może być? Jakiś pewnie Nietoperz śpi i smacznie chrapie a żeby cos kapało?? Może że to od dachu jest woda po deszczu ale zaraz! na dachu nie ma żadnego żeby cokolwiek woda była, wróciłam powrotem do garażu odłożyłam grabie a wzięłam łopatę i znów poszłam do stodoły z łopatą była godzina 21 wieczorem naraz cos wyleciało ze stodoły wiedziałam że to Nietoperze (u nas w stodole zawsze nietoperze latają wieczorami brr) i znów usłyszałam płacz jakby to było dziecko miałam dość strachu poszłam na remizę (obok mego domu jest remiza straż pożarna oraz policja) pobiegłam do jednego znajomego strażaka i wszystko mu opowiedziałam że w stodole coś płacze i krzyczy no ale poszli tam do stodoły przeszukali tam i nic nie było wróciłam do domu jak niepyszna zastanawiałam się co to było? Może to kot? W nocy nie mogłam spać o 2 nocy cichutko na paluszku podeszłam do okna w kierunku stodoły patrzę a tam cos z komina ulatnia białe jakby dym otworzyłam cichutko okno nie poczułam zapachu dymu dziwne. Poszłam spać zasnęłam do rana. Rano wstałam skoro świt o 6 rano i wyszłam na dwór i prosto do stodoły jak tam doszłam włos mi się zjeżył bo w stodole coś śmignęło i jakby coś biały ulotnił się podobnie jak do dymu i znikł od razu buchnął gorący powiew już mnie tam nie było. A wczoraj i dziś nic nie działo się po prostu nadal jest tam cicho jak makiem zasiał pomyślałam że pewnie to był duch albo coś do dziś nie znam do końca do tej pory co to było. Opowiedziałam o tym zdarzeniu rodzicom ale mi nie uwierzyli powiedzieli że ja im bajkę opowiadam ech wiedziałam że moi rodzice popukają się w czoło dlatego tą dziwną zjawisko schowałam mym w sercu. To co teraz wam opowiedziałam nie mówicie że ja zmyślam po prostu było coś co nie mogę odgadnąć co to takiego było myślę że to był duch bo nie czułam zapachu dymu...
Co o tym sądzicie??

Podobne tematy:
Jak wygląda "kocham" (kocham Cię) w języku migowym ?
Wierzycie w duchy ?
Pierwszeństwo w zatrudnianiu dla niepełnosprawnych. To dyskryminacja zdrowych?
Drugi Warszawski Festiwal Kultury Głuchych (zmiana programu)
Wyjazd do Warszawy na Drugi Warszawski Festiwal Kultury Głuchych

Postaw piwo autorowi tego posta

Poziom: 33 HP   6%   178/2982
   MP   100%   1424/1424
   EXP   96%   113/117
Linki sponsorowane
Status: Online
Matrix 
In The Future Fusion

Super Profesor Świata

Flaga i kraj:
Poland

Zodiak:
bliznieta

Chiński zodiak:
kon

Piwa: 43/2
Poziom: 49
Wysłany: 2006-08-18, 23:42   
   Adres WWW: www.alldeaf.pl | www.design.alldeaf.pl

Heh ciekawa opowieść... mam nadzieję, że będziesz pisarką opowieści i być może zostać noblą :lol: Naprawdę mi zaciekawiło twoje opowiadanie.

O duchach to zawsze musi być w ciemności i mród jak idzie strasznie zimno np. w tunelach, w lochach, piwnicach, w zamkach w czasie nocy itp... jak pójdziesz do środka to poczułaś się jakby ciarki na ciele. To może być duch, ale nie wiadomo czy to prawda. Jeśli spojrzałaś prawdziwego ducha i powiesz kogoś np. rodzicom to nikt Ci nie uwierzą. A żeby uwierzyć to musisz mieć dowód, np. aparatem fot. ,albo kamera, ale pod warunkiem jesli zrobisz to flashem (błysk od lampki) to ducha nie widać na zdjęciu. Tylko pamiętaj: nie stwarzaj pentagram z zapalonymi świecami, bo duchy zdenerwują. Co do twojej opinii myślę, że to może być duch, ale musisz dokładnie zbadać w stodole np. aparatem itp... i upewnić się czy naprawdę to był duch czy raczej nietoperz.

My status

Poziom: 49 HP   15%   1351/9013
   MP   100%   4303/4303
   EXP   75%   192/256
malina 
świeża malina

Profesor

Flaga i kraj:
Poland

Zodiak:
waga

Poziom: 29
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2006-08-19, 14:57   

a ja proponuję zostawić sprawę, bo tyeraz dzieją sie naprawdę dziwne rzeczy i jeżli to był prawdziwy duch, a ty go rozłościsz to zostanie ci tylko ksiądz, ale nie ten z kościoła, są specjalni którzy potrafią sprawdzić czy to duch prawdziwy czy też nie a potem sie ich pozbywają. Co do duchów ciężko będzie ci udowodnić że jest prawdziwy, może to tylko przemęczona wyobraźnia podsuwa ci dziwne obrazy. :?

"nawet sama umiejętność czytania w obcym języku wystarczy, by stać się podmiotem dwujęzycznym"- D. Bouvet

Poziom: 29 HP   5%   107/2142
   MP   100%   1022/1022
   EXP   77%   73/94
Kopciuszek 
Głuchy-ósmy cud świata

Profesor

Flaga i kraj:
Poland

Zodiak:
ryby

Chiński zodiak:
kot

Wysłany: 2006-08-19, 21:38   

Matrix napisał/a:
Heh ciekawa opowieść... mam nadzieję, że będziesz pisarką opowieści i być może zostać noblą :lol: Naprawdę mi zaciekawiło twoje opowiadanie.

Dzieki Matrix to po raz 2 słyszę żebym została pisarka i noblistka pani Polonistka mówiła mi że piszę wypracowanie nie na ten temat ale za to pochwaliła że ładnie pisze i opowiadam heh.

Matrix napisał/a:
A żeby uwierzyć to musisz mieć dowód, np. aparatem fot. ,albo kamera,

próbowałam ale doskonale wiedziałam że z aparatu nie wyjdzie bo kiedyś to samo miejsce było że z komina cos wydobyło jak spryknełam zdjęcie to zamiast cos białego raczej nic nie było że brrr nie da się zrobić zdjęcie one znikają zaraz jak spryknę. Ale Babcia uwierzyła bo babcia mówiła że wierzy isnienie ducha bo u niej też cos sie przytrafiło. Zaś brat który był strażakiem i poszedł do stodoły podczas tej akcji opowiadał mi że jak wchodził do srodka to tez jemu ciarki przeszły miał wrażenie jakby ktoś kopnał mu w tyłek ale nie poleciał :lol: a ja zapytałam go czy było prawdą czy raczej kpi ze mnie? a on odp że było prawdą. Jejciu az sie boje wieczorem chodzic blisko 100letniej stodoły :? jak się cos pojawi spróbuję zdjęcie zrobic zobaczymy.

malina napisał/a:
może to tylko przemęczona wyobraźnia podsuwa ci dziwne obrazy.
Nie byłam przemeczona spałam 10 godzin na dobe to na pewno nie byłam przemeczona heh :lol: a wieczorem to jestem swieżutka jak sowa.

MP   100%   1424/1424
   EXP   96%   113/117
Matrix 
In The Future Fusion

Super Profesor Świata

Flaga i kraj:
Poland

Zodiak:
bliznieta

Chiński zodiak:
kon

Piwa: 43/2
Poziom: 49
Wysłany: 2006-08-19, 21:49   
   Adres WWW: www.alldeaf.pl | www.design.alldeaf.pl

Kopciuszek napisał/a:
jak spryknełam zdjęcie to zamiast cos białego raczej nic nie było
a nie było takie białe i przezroczyste kuleczki na zdjęciu ?

My status

Poziom: 49 HP   15%   1351/9013
   MP   100%   4303/4303
   EXP   75%   192/256
Kopciuszek 
Głuchy-ósmy cud świata

Profesor

Flaga i kraj:
Poland

Zodiak:
ryby

Chiński zodiak:
kot

Wysłany: 2006-08-19, 21:57   

nic nie ma :? zdjęcie całkowicie jest na czarno nic nie ma a był błysk fleszy ale czarne wyszedł grrr jak cos znów sie pojawi to spróbuje spryknąc zdjęcie zobaczymy co z tego wynika bo ja juz przedtem robiłam zdjęcie ale na każdym zdjęciu zamiast cos białego to tylko czarne tło brrr

MP   100%   1424/1424
   EXP   96%   113/117
Picasso 
Creative Graphic Artist ;-)
Profesor

Flaga i kraj:
Poland

Poziom: 31
Wysłany: 2006-08-21, 19:39   

Ta opowieść od Kopciuszka o autentycznym zjawisku zawsze jest faktyczna i to może zdarzyć to bardzo rzadkie- duchami zawsze musi być osobami nadprzyrodzonymi (Każdemu czkłowiekowi nie można ich zobaczyć własnymi oczami tak jak fala radiowa jest niewidzialna dla oka ludzkiego, ale czasami osoba nadprzyrodzona może się zmaterializować, to czasami zjawa ta może być kobieca postać z welonem (ale jego twarz nigdy nie można zobaczyć, bo jest rozmazany).

:arrow: Moja ciocia była świadkiem, gdy już widziała przed oknem "duch zmarłego" pojawiący ze zewnątrz tak dokładnie tak jak lustrzane odbicie mojego pradziadka, który dawno już zmarł w 1955r.
:arrow: Mój kolega i jego żona także byli świadkami tego niezwyłego zjawiska i w nocy po godz. 2 on pierwszy się obudził, by chciał isć do WC, nagle zobaczył na ten duch pojawiąjący i emitujący jasnym światłem w kolorze śnieżnobiałym przed oknem ze zewnątrz , to on przeżywał prawdziwy szok i obudził się mojej żony, obudziwszy się ona widziała go na żywo i na widok ducha bardziej przestraszyła się...i starali się tak nie zobaczyć na niego i z spokojem zasnęli głęboko.

My status

Poziom: 31 HP   5%   126/2536
   MP   100%   1211/1211
   EXP   96%   100/104
malina 
świeża malina

Profesor

Flaga i kraj:
Poland

Zodiak:
waga

Poziom: 29
Wysłany: 2006-08-21, 20:35   

hmm duchy to rzecz dziwna. One są ale nie każdy może je zobaczyć, czasami mówi się,że jeżeli duch się komuś pojawi to znaczy że chce aby ta osoba mu pomogła, bo nie może trafić do nieba i szuka pomocy u żywych :wink:

"nawet sama umiejętność czytania w obcym języku wystarczy, by stać się podmiotem dwujęzycznym"- D. Bouvet

Poziom: 29 HP   5%   107/2142
   MP   100%   1022/1022
   EXP   77%   73/94
Lucinda 
Wysokozaawansowany

Woj.: kujawsko-pomorskie
Flaga i kraj:
Poland

Zodiak:
rak

Poziom: 24
Wysłany: 2006-12-23, 18:07   

Wszystko o duchach czy zjawiskach niewyjasnionych, paranormalnych jest pod linkiem http://www.przerazacze.prv.pl/ i http://calrid.blog.onet.pl/ jeśli jesteście zainteresowani ;)

Poziom: 24 HP   3%   40/1353
   MP   100%   646/646
   EXP   67%   46/68

Dodaj do:  Wypowiedź dla Blip  Wypowiedź dla MySpace  Wypowiedź dla Twitter  Wypowiedź dla Flaker  Wypowiedź dla Grono  Wypowiedź dla Gadu Gadu Live  Wypowiedź dla Œledzika  Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu