Wysłany: 2006-02-27, 10:47
Bedzie studium,ale studia nie ma dla nieslyszacych!Ewelinko duzo osob nieslyszacych chodzi na studia masowe,nikomu nie przeszkadza ze nieslyszymy,przeciez notatki mozemy przepisywac od znajomych,koezanek ktore siedza obok nas.Studia sa ciezkie,ale takie mamy czaasy,aby miec wyzsze wyksztalcenie to nie mozemy sie poddawac,normalnie dzialac.LEpiej wybrac kierunek taki jaki chcialo by sie robic,taki jaki sie lubi-bo wtedy czlowiekowi lepiej idzie nauka....ja to co lubie bardziej rozumiem:)...a czytalam kolezanki notatki z studia prawa...to psychologia mnie zafascynowala,myslami dochodzilam ze wcale nie jest takie trudne,oraz prawo-ze wystarczy zrozumiec dokladnie i nie zapamietywac slowo z slowem,lecz umiec cosik powiedziec w podobnym stylu,nie warto sie uczyc na pamiec lecz swoimi slowami powiedziec,a wychodzi to samo-tylko samodzielnie!JA za rok sie dowiem,gdzie pojde:)
_________________ "Nie możesz przepłynąć morza, stojąc na brzegu i wpatrując się w wodę. Nie pozwól sobie na życie uległe i bezproduktywne, zadowalając się niczym."
Ewelino! We wrocku nie ma przystosowane dla niesłyszących studia, lecz można pójsc normalnie do masowej. ale np na studiach surdopedagogiki z pewnościa jest tłumacz j.migowego i cały czas jest i na wykładach i cwiczeniach. wiem ze mamy mało wyboru na pójscie na studia. Ale zawsze można walczyc i nie poddawac
_________________ Moje życie miało imię dziewczęce.
Imię jasne jak konwalie pierwsze,
Rwane w trawie błyszczącej o świcie
Przez lilijne szopenowe ręce.
(...)
Ewelino. Nie ma studia dla niesłyszących. Ale są studia integracyjne, na której są tłumaczy j migowego czy coś np w Siedlec na Akademii Podlaskiej. Nie ma studiów tylko dla niesłyszących ale możesz spróbować w masowej czy integracyjnej ;] Warto spróbować, wiele niesłyszących skończyli studia z powodzeniem Ja też mam zamiar studiować właśnie w Siedlec Zawsze można spróbować, zawsze w każdej chwili można rezygnować ze studiów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum