pogadamy jak się spotkamy, bo tak na forum i tak ja mam swoje argumenty , a ty swoje.....
zreszta masz może dużo racji , bo np. osoba całkowicie nie związana ze środowiskiem niełsyszących może ona po prostu wchodząc w to szybciej się zniechęca i po prostu przebywając w tym towarzystwie czy nawet mając partnera różnie to odbierają ciężko powiedzieć....szukają dreszczu emocji...jak to zazwyczaj na filmach pokazują osobe niesłyszącą i słyszącą która się zakochuje i uczy języka by zawsze być razem......no i niby są w filmie a czy w rzeczywistości to się sprawdza????
natomiast dzieci niesłyszących rodziców CODA to oni zazwyczaj uciekają i szukają sobie słyszących partnerów....chociaż również zdarza się że mają niesłyszacych czy słabosłyszących bo oni żyją tym środowiskiem i chcą dalej w nim uczestniczyć....
ale widzisz tak jak piszą ludzie są osoby któe żyją w mieszanych związakach i jest to na pewiwn sposób też dobre....
co powiesz o takich związkach????że oni to wyjątki, że czekasz aż zrozumieją że do siebie nie pasują??????a co będzie jak tego nie zrozumieją i zostaną do końca już razem???? a może jednak są takie osoby które ryzykują i które chcą zaznać szczęścia i chcą być akceptowane przez wszystkich
_________________ "być wykształconym znaczy być dwujęzycznym"- W.F. Mackey
"nawet sama umiejętność czytania w obcym języku wystarczy, by stać się podmiotem dwujęzycznym"- D. Bouvet
Poziom: 29 HP
5%
107/2142
MP
100%
1022/1022
EXP
77%
73/94
marOOnz Byłem, jestem i będę Tobą ^_^ Zaawansowany
co powiesz o takich związkach????że oni to wyjątki, że czekasz aż zrozumieją że do siebie nie pasują??????a co będzie jak tego nie zrozumieją i zostaną do końca już razem???? a może jednak są takie osoby które ryzykują i które chcą zaznać szczęścia i chcą być akceptowane przez wszystkich
...nie przeszkadzaloby mi gdybym zyl ze slyszaca osoba w zwiazku.
...tylko trzeba popracowac na to!
...bez porozumien czy unikan tematow barier nie da sie zyc w zwiazku.
...nieslyszace maja swoje powody do slyszacych a odwrotnie tez maja!
...chodzi tu o kontakt i kulture!
...jezeli chce zyc z osoba slyszaca to trzeba chciec, kochac, duzo popracowac na budowe zwiazku!
...chodzi o zaakceptowanie przez ludzi, to wole wybrac szczescia z ukochana osoba a nie sluchac opinie ludzi!
oooo teraz mnie przekonałeś do swoich argumentów
jestem za i popieram to co napisałeś
napisałeś, że
-...nieslyszace maja swoje powody do slyszacych a odwrotnie tez maja!
prawda niestety nie da sie ukryć, że są osoby które nieakceptują inności wśród słyszących, ale także osoby niesłyszące nie chcą mieć kontaktów ze słyszącymi, nawet tymi dobrymi, gdyż są przekonani że wszyscy są źli
wiem coś o tym to bardzo widać
_________________ "być wykształconym znaczy być dwujęzycznym"- W.F. Mackey
"nawet sama umiejętność czytania w obcym języku wystarczy, by stać się podmiotem dwujęzycznym"- D. Bouvet
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum