Portal
Forum
Shoutbox
Chat
Album
Szukaj
Znajdź osoby
Zaproś użytkownika
Zaloguj
Preferencje
Prywatna galeria
Nasze aparaty i implanty
Ulubione tematy
Użytkownicy
Galeria użytkowników
Grupy
Rangi
Statystyki
Lista uśmieszek
Lista ankiet
Blogi
Blogowe nowości
Mapa Google
Gry Online (flash)
Gry Online
Video
Regulamin
FAQ

Menu
Regulamin  | FAQ  | Szukaj  | Znajdź osoby  | Chat  | Użytkownicy  | Grupy  | Statystyki  | Lista uśmieszek  | Album   
   Rejestracja | Zaloguj    Kontakt
Design Dotacja Video Download Shoutbox
Blogowisko FAQ Blogi Blogowe nowości
 All Deaf - Forum dla niesłyszących, słabosłyszących i nie tylko.

Reklama

Poprzedni temat :: Następny temat
Praca w Niemczech
Autor Wiadomość
Matrix 
In The Future Fusion

Super Profesor Świata

Woj.: dolnośląskie
Flaga i kraj:
Poland

Zodiak:
bliznieta

Chiński zodiak:
kon

Piwa: 43/2
Poziom: 49
Wysłany: 2005-03-06, 18:54   
   Adres WWW: www.alldeaf.pl | www.design.alldeaf.pl

Ktanka napisał/a:
Hmm, Niemcy to UNIA ?
no pewnie...
prawie cała Europa od dawna jest Unia Europejska.

Postaw piwo autorowi tego posta

My status

Poziom: 49 HP   15%   1351/9013
   MP   100%   4303/4303
   EXP   75%   192/256
Linki sponsorowane
Status: Online
Agusia 
:):):)SAMSONITE:):):)
Profesor

Flaga i kraj:
Poland

Zodiak:
lew

Postawił 1 piw(a)
Poziom: 34
Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2005-06-07, 23:13   

Witajcie!W niemczech i ja tez bym chciala pracowac,ale narazie to u mnie jest nie mozliwe bo mam szkole i musze sie na spokojnie wyszkolic i miec wreszcie wyksztalcenie srednie!Otoz wlasciwie to ja wole po ukonczeniu szkoly LO za dwa lata pojechac do Niemiec na 3 miesiace w okresie wakacyjnej i zarobic spokojnie oraz wyksztalcic na dane zawody....pozniej chcialabym wrocic do polski i podjac dalsze i wyzsza nauke w szkole, tzn pojsc na studia dotyczace marketing i zarzadzanie zwiazane z firma, albo kierunek pedagogiczne lub psychologiczne.Jeszcze dokladnie nie wiem,ale w przyszlosci chyba chcialabym otworzyc swoja wlasna firme cukiernicza, a moze jakas kawiarenke-dlatego stad mi przychodzi do glowy kierunek zwiazany z marketingiem.Jak narazie jestem cukiernikiem w zawodzie,ale pracuje zupelnie gdzie indziej, w moim miescie Wroclawskim i robie co innego niz sie wydaje:). Po studiach chcialabym wyjechac na dluzszy okres do Niemiec do pracy i mozna tam dostac juz umowe o prace spokojnie ze znajomoscia jezyka niemieckiego...ja sie ucze ten jezyk od podstawowki i musze dokladnie od A do Z powtorzyc na dobre oraz w miedzy czasie mam zamiar podjac kurs jezyka niemieckiego aby miec ukonczyony papierek do wybranego zawodu....w Niemczech jest lepiej niz w Polsce,zarobilabym spokojnie na swoje wymarzone zajecie ktore pragne od dawna i bym mogla wspolpracowac,miec pracownikow osob nieslyszacych bo to tez czlowiek normalny...ale nie czuje aby moje marzenia sie spelnily na dobre!Zobaczymy jak bedzie dalej, jak Bog mi da zdrowie to moze cos mi sie dopomoze!:)

Poziom: 34 HP   5%   161/3226
   MP   100%   1540/1540
   EXP   22%   28/124
Mikosz 
;-)

Super Profesor Świata

Flaga i kraj:
Poland

Zodiak:
wodnik

Chiński zodiak:
dzik

Piwa: 4/5
Poziom: 39
Wysłany: 2005-06-07, 23:24   
   Adres WWW: www.taxi-elita.pl

Fajny temat poruszyliście...

Takze od dawna marzę pracować za granicą.

Nie podoba mi sie to że w Czechach renta jest ponad 2 razy większa niż w polsce :evil: :evil:

Niech jakiś dobry wielkoduszny pracodawca nas weźmie do niemiec...

My status

Poziom: 39 HP   8%   374/4676
   MP   100%   2232/2232
   EXP   33%   53/160
Picasso 
Creative Graphic Artist ;-)
Profesor

Flaga i kraj:
Poland

Poziom: 31
Wysłany: 2005-06-08, 01:29   

Niestety w obawie napływu taniej siły roboczej z nowych krajów Unii np. Polska, Czechy, Węgry, Słowacja...itp.,w ostatniej chwili zwolniono serio z pracy np. niemieckich rzeźników na miejsca pracy zastępiono dla Polaków, Czechów..., to Niemcy już wprowadził wiele restykcyjne przepisy mniej korzystne dla Polaków planujących wyjazdów do pracy sezonowej w Niemczech i dla pracujących w tym kraju jako pracownicy sezonowi to jak Niemcy planują zatrudnić tańszych i sezonowych pracowników z Polski...,to zgodnie z nowymi niemieckimi przepisami z własnej kieszeni będzie płacić podwójna składka na ubezpieczenie społeczne procentowo uzależniona od wysokości zarobków wypłacanych przez niemieckich pracodawców...:(

Ostatnio w prasie gazeta.pl dużo o tym pisze o tym...
http://praca.gazeta.pl/praca/1,47367,2739863.html
http://praca.gazeta.pl/praca/1,47341,2745317.html

My status

Poziom: 31 HP   5%   126/2536
   MP   100%   1211/1211
   EXP   96%   100/104
canonka 
Średniozaawansowany

Poziom: 9
Wysłany: 2005-08-30, 10:03   

Dzis dla nas bedzie ciezko znalezc prace w Niemczech, gdyz obecnie wzrosla tam bezrobotna. Nie wiem, czy kiedys bedzie lepiej czy gorzej. Ale kto chce, to moze sprobowac wyjechac i pracowac. Wymagane to zawsze znajomosc jezyka obcego.

Poziom: 9 HP   0%   0/193
   MP   100%   92/92
   EXP   65%   13/20
nenagh 
Nowy

Poziom: 1
Wysłany: 2006-11-10, 23:55   

lepsza praca jest w Irladnii, bardzo dobra wyplata i jest super. Jest spokojna, ani nic jednego nie ma problemu!!! W Irladnii są duzo polaków!!! :)

// popr. ort. i gram. j. pol.
// Matrix

Ostatnio zmieniony przez Matrix 2006-11-12, 02:12, w całości zmieniany 1 raz  

Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   33%   3/9
NNN 

Wysokozaawansowany

Postawił 2 piw(a)
Poziom: 24
Wysłany: 2006-11-11, 01:06   

nenagh napisał/a:
lepsza praca jest w Irladnii, bardzo dobra wyplata i jest super. Jest spokojna, ani nic jednego nie ma problemu!!! W Irladnii są duzo polaków!!!

Kto mówi, że nie ma problem praca w Irlandii? Słyszałem są problem, bo tam pracodawcy zatrudnią 1 osoba na 100, nie są łatwe. Oczywiście tam dużo Polaków i dobra zarabia :)

Ostatnio zmieniony przez Matrix 2006-11-12, 02:12, w całości zmieniany 1 raz  

Poziom: 24 HP   3%   40/1353
   MP   100%   646/646
   EXP   86%   59/68
Basiulka 
długi sen,krótkie życie
Profesor

Flaga i kraj:
Poland

Zodiak:
bliznieta

Piwa: 1/3
Poziom: 29
Wysłany: 2006-11-11, 13:33   

Też słyszałam,że praca w Irlandii jest najlepsza i są bardzo dobre zarobki :tiaaa4: Ale to zależy w jakim miejscu natrafisz w jednym jest super a w drugim tragedia jak w niewoli i nie płacą :twisted: najlepiej trzeba znać dobrze język :P ,pojechać z kimś i być ostrożnym :roll:

Nie boj sie ekperymentow i nowych rozwiazan.
"Inne"nie musi byc gorsze:)

Poziom: 29 HP   5%   107/2142
   MP   100%   1022/1022
   EXP   78%   74/94
nenagh 
Nowy

Poziom: 1
Wysłany: 2006-11-12, 00:19   

NNN napisał/a:
Kto mówi, że nie ma problem praca w Irlandii? Słyszałem są problem, bo tam pracodawcy zatrudnią 1 osoba na 100, nie są łatwe. Oczywiście tam dużo Polaków i dobra zarabia :)

No wlasnie. Ludzie za slabo starali pisać CV, to szef nie przyjmuje, a jak dobrze starali CV, to przyjmuje!!! Ja wiem, że bardzo dużo ludzi nie udali się znaleźć pracę w Irladnii i nie mają roboty. Tylko w firmie jest pelno ludzi!! Ale naprawde warunek w Irladnii jest super!!!

----------------------------------------------------------
Znajomość języka w Irlandii to nie wszystko. Wymaga znajomość jest 60%, a 40% nie wymaga.

// Pisz na jednym poście, a nie na oddzielnym poście
// Mod Picasso

// popr. ort. i gram. j. pol. oraz usuniecie nie potrzebne zdania.
// Matrix

Ostatnio zmieniony przez Matrix 2006-11-12, 02:33, w całości zmieniany 4 razy  

Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   33%   3/9
malina 
świeża malina

Profesor

Flaga i kraj:
Poland

Zodiak:
waga

Poziom: 29
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2006-11-12, 19:50   

e tam , takie gadanie, po prostu już tyle osób wyjechało z kraju, że za granicą nie ma miejsca już na pracę, oglądajcie telewizje coraz częściej mówią że brakuje miejsc pracy, że ludzie tam już są bezdomni, coraz częściej brakuje kasy, a co u nas się dzieje ? przyjeżdżają z Rosji, Ukrainy, Serbii, niedługo angielski i niemiecki nam nie będzie potrzebny, będziemy musieli sie uczyć rosyjskiego żeby się dogadać :?

"nawet sama umiejętność czytania w obcym języku wystarczy, by stać się podmiotem dwujęzycznym"- D. Bouvet

Poziom: 29 HP   5%   107/2142
   MP   100%   1022/1022
   EXP   77%   73/94
Kopciuszek 
Głuchy-ósmy cud świata

Profesor

Flaga i kraj:
Poland

Zodiak:
ryby

Chiński zodiak:
kot

Piwa: 5/3
Poziom: 33
Wysłany: 2006-11-15, 18:10   

Nie wierze :? żeby w Irlandii było naprawde super mój kolega był w Irlandii i szybko wrócił zamiast miesiąc przesiedział tam tylko dwa tyg. bo mówił mi że w Irladnii było okropnie :? zobaczył że duzo Polaków siedzą i spią na dworcu koszmar :( spytałam kolege czy byli pijani lecz kolega odp że nie nawet takim warunkach śpią małe dzieci. Kolega podszedł do jedego z nich i opowiedział że znalazł się na dworcu bo przyjechał tam do pracy a okazało się że go oszukali i zabrali mu kasy oraz paszport i teraz włuczy się po dworcu prosząc o kase na bilet powrotny i stara się odzyskac paszport ojejku popłakałam się jak opowiedział mój kolega :?

Poziom: 33 HP   6%   178/2982
   MP   100%   1424/1424
   EXP   96%   113/117
Picasso 
Creative Graphic Artist ;-)
Profesor

Flaga i kraj:
Poland

Poziom: 31
Wysłany: 2006-11-15, 20:50   

Ale jeszcze o to co się dzieje w Irlandii- tam gdzie dużo Polacy przyjeżdżają w tamtym kraju i nie mogą znaleźć jakiejś dobrej pracy, bo ci, którzy już przejeżdzając do tamtego kraju , to byli nieodpowiednio przygotowani finansowo i ze względu na znajomość j. angielskiego na takie sytuacje w Irlandii w rynku pracy w razie poszukiwania dobrej i legalnej pracy zarobkowej. Będzie pomyślnie w poszukiwaniu jakiejś legalnej pracy dla tych, którzy w chwili po przyjazdu do tamtego kraju dysponują pewne kasy około 300-500 funtów na pobyt na pewnien czas oraz na jakieś opłaty w rejestracji w Irlandzkim urzędzie pracy, dzięki po wniesieniu jakiejś opłaty i po zarejestrowaniu się w tym urzędzie, to ten na pewno niebawem dostaje legalną pracę zarobkową od pracodawcy z ogłoszenia z tego urzędu.

My status

Poziom: 31 HP   5%   126/2536
   MP   100%   1211/1211
   EXP   96%   100/104

Dodaj do:  Wypowiedź dla Blip  Wypowiedź dla MySpace  Wypowiedź dla Twitter  Wypowiedź dla Flaker  Wypowiedź dla Grono  Wypowiedź dla Gadu Gadu Live  Wypowiedź dla Œledzika  Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu