Wysłany: 2011-05-03, 11:31 szukam kogoś z Poznania do wspólnego migania :)
Cześć!
Szukam kogoś z Poznania, kto mnie nauczy migać. Jestem osobą słyszącą i chcę się nauczyć migać, żeby móc też rozmawiać z niesłyszącymi, a nie tylko ze słyszącymi
W zamian mogę zaproponować naukę niemieckiego czy angielskiego albo pomoc w pisaniu jakiś pracy do szkoły itp.
Wysłany: 2011-05-20, 22:26
Hej, nie jestem z Poznania, więc nie jestem w stanie:) ale pokazywałam pewnej osobie z poznania znaki niektóre jak byłam w szpitalu:) teraz w Poznaniu:)
_________________ "Nie możesz przepłynąć morza, stojąc na brzegu i wpatrując się w wodę. Nie pozwól sobie na życie uległe i bezproduktywne, zadowalając się niczym."
A może będzie łatwiej na naszej-klasie.pl jak wejdziesz do szkoły dla niesłyszących i do któregoś z nich zagadać W Poznaniu przecież jest szkoła dla niesłyszących
Wysłany: 2011-09-26, 00:24 Re: szukam kogoś z Poznania do wspólnego migania :)
poznanskapyrka napisał/a:
Cześć!
Szukam kogoś z Poznania, kto mnie nauczy migać. Jestem osobą słyszącą i chcę się nauczyć migać, żeby móc też rozmawiać z niesłyszącymi, a nie tylko ze słyszącymi
W zamian mogę zaproponować naukę niemieckiego czy angielskiego albo pomoc w pisaniu jakiś pracy do szkoły itp.
żależy jaki ty chcesz się nauczyć migać, czy PJM czy SJM... Dla słyszących jest łatwiej migać w systemie SJM... Wiem o tym, bo sam się przekonałem, że PJM jest troche trudny dla Słyszących... Ale jak się do tego przyzwyczai to może będzie potem łatwiej
Hej! Mam dokładnie ten sam problem - też jestem z Poznania i chciałabym nauczyć się migać, jednak nie mam z kim ćwiczyć. Może znalazłby się ktoś z okolicy, żeby spotkać się w kilka osób i pouczyć poznańskąpyrkę i mnie PJM?
I od razu mówię że PJM a nie SJM, bo wolę język trudniejszy ale bardziej praktyczny Poza tym wydaje mi się, że faktycznie ten SJM jest jakiś sztuczny...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum