Szczepankowskiego ksiązki są dobre, bo są obrazki, wytłumaczone jest jak trzeba rękę czy palce ustawić i przykładowe zdania do migania. Najlepszą nauką do języka migowego jest częstszy kontakt z osobami niesłyszącymi.
wysłałabym ci je poczta ale są moje kupiłam mam jeszce ze 3 inne książki ale to opisy życia niesłyszących ale tam nie ma znaków migowych
wszystko kupiłam, a podobno juz nie wydają tych książek, jak chcesz je to możesz spróbować poszukać w księgarmniach, zazwyczaj są w działach o pedagogice, psychologii, socjologii, czy też o szkolnictwie,
niestety w internecie nie widziałam tych książek
_________________ "być wykształconym znaczy być dwujęzycznym"- W.F. Mackey
"nawet sama umiejętność czytania w obcym języku wystarczy, by stać się podmiotem dwujęzycznym"- D. Bouvet
Poziom: 29 HP
5%
107/2142
MP
100%
1022/1022
EXP
77%
73/94
Eve Amarantine [Usunięty]
Poziom: 34
Wysłany: 2006-11-28, 21:49
Ja potrzebuje z obrazkami. Mam pamiec wzrokowa i byloby dobrze widziec gesty.
Nie wiecie czy sa do zamowienia przez internet
----
Te trzy czesciowa widzialam w necie.
Ale mi zalezy na obrazkach i wyrazach itp.
Skerowalby ktos
// poprawka literowki
// drugi post - usuniety
// Matrix
Poziom: 34 HP
5%
161/3226
MP
100%
1540/1540
EXP
35%
44/124
Pinka [Usunięty]
Poziom: 34
Wysłany: 2006-11-29, 10:39
Eva, sa ksiazki z obrazkami jezyka migowego
Autor: Józef Kazimierz Hendzel "Słownik polskiego języka miganego".
Ale nie wiem, czy nadal sa na sprzedazy ksiazki. Najlepiej osobiscie idziesz do klubu PZG i porozmawiasz z pania sekretarka o tym i bedziesz dokladnie wiedziala
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum