Przesunięty przez: Matrix 2010-02-03, 09:34 |
|
| Autor |
Wiadomość |
d'agata
Nowy

|
Wysłany: 2009-12-17, 15:42 jakich używacie baterii do aparatów słuchowych?
|
|
|
Tak jak w temacie. Jakich baterii używacie?
W centrum audiologicznym polecane są zazwyczaj Geers albo PowerOne, a podobno sa na polskim rynku baterie Siemens, które jakościowo są porównywalne, a o wiele tańsze.
Słyszeliście o tym?
Podobne tematy:
|
|
|
|
 |
|
Linki sponsorowane
Status: Online
|
|
 |
Kopciuszek
Głuchy-ósmy cud świata
 Profesor

Woj.: dolnośląskie
Flaga i kraj:

Zodiak:

Chiński zodiak:

Wiek: 25 Dołączyła: 02 Lut 2006 Skąd: Bielany Wrocławskie
Poziom: 33
Pomogła: 2 razy
|
|
Wysłany: 2009-12-18, 22:55
|
|
|
Zawsze używałam philipsa , a teraz używam rayovac, obydwa są znakomite utrzymuje się prawie trzy tygodnie.
Zauważyłam że rayovac jest bardzo tani to zależy gdzie się kupi ja zawsze kupuje poprzez allegro i płace nie całe 10zł za blister.
Na allegro można kupic tanie baterie niż w sklepie
Kiedyś kupowałam często w PZG
|
_________________ Witaj Gość pisz bardzo ciekawe posty

|
|
|
| Poziom: 33 HP |
 |
 |
 |
 |
6% |
178/2982 |
|
|
|
|
 |
Matrix
In The Future Fusion
 Super Profesor Świata

Flaga i kraj:

Zodiak:

Chiński zodiak:

Poziom: 49
|
|
Wysłany: 2009-12-19, 22:04
Adres WWW: www.alldeaf.pl | www.design.alldeaf.pl |
|
|
Siemens z Fono za 18zł cały (6 bat.)
w zegarmistrze tak samo Philips lub Rayovac za 18zł.
raz przypadkowo darował mi gdy kupiłem 2 całe i darmowy gratis 2 bat. (w sumie 14 bat.) i 2zł mniej, kosztował 34zł... dziwne
z allegro kiedyś dawno temu kupiłem paczka Duracell (6 całych * 10= 60 bat.) za 60zł , ważność była trafna, opóżnienie terminu ważność baterie wciąż działały i utrzymały dłużej
To bez znaczenia, wszystkie marki baterii mające 675 (duży) trwają zawsze 2 tygodnie!
nie ma takiego 3tyg ani 1tydzień, no chyba ze codziennie słuchasz muzykę
Jeżeli są tańse nie ważne jakiej marki to warto kupić, bo one zawsze działają na 2 tyg...
tylko nie kupuj na targu
|

|
|
|
| Poziom: 49 HP |
 |
 |
 |
 |
15% |
1351/9013 |
|
|
|
|
 |
d'agata
Nowy

|
Wysłany: 2009-12-22, 22:19
|
|
|
Spokojnie, na targu nie mam zamiaru kupować
Pytam o Siemensy, bo dowiedziałam się, że w hurt.com.pl można kupić je po 1,6zł/sztuka, czyli warto, bo te geersy, o których wszyscy wiedzą cenowo wypadają ponad 2zł.
Co sądzicie?
|
|
|
|
 |
Matrix
In The Future Fusion
 Super Profesor Świata

Flaga i kraj:

Zodiak:

Chiński zodiak:

|
|
Wysłany: 2009-12-23, 16:41
|
|
Jeżeli są tańsze to opłaca się kupić... Siemensy sa dobre, wlasnie uzywam ten sam w kolorze niebieskim 675 na stronie hurt.com.pl
|

|
|
|
 |
 |
 |
 |
15% |
1351/9013 |
|
|
|
|
 |
Basiulka
długi sen,krótkie życie Profesor

Flaga i kraj:

Zodiak:

Poziom: 29
|
|
Wysłany: 2009-12-24, 00:34
|
|
|
Ja używam baterie Duracell 675-(1 opakowanie 6 szt)płacę 21 zł i nie narzekam bateria trzyma długo 3 tygodnie.Pozdrawiam i udanych zakupów
|
_________________ Kiedy cos Ci sie nie udaje,
sprobuj zmienic droge do celu,
ale nie rezygnuj z niego.
Nie boj sie ekperymentow i nowych rozwiazan.
"Inne"nie musi byc gorsze:)
 |
|
|
| Poziom: 29 HP |
 |
 |
 |
 |
5% |
107/2142 |
|
|
|
|
 |
Mikosz
;-)
 Super Profesor Świata

Flaga i kraj:

Zodiak:

Chiński zodiak:

Poziom: 39
|
|
Wysłany: 2009-12-27, 14:56
Adres WWW: www.taxi-elita.pl |
|
|
| Matrix napisał/a: | tylko nie kupuj na targu |
Zgadza sie
Kiedyś jak nosiłem aparat Phonak i do tego baterie z targowiska i co ? trzymało sie 2 dni A porządne baterie markowej firmy trzymały sie dłużej dobre 2 tygodnie
| d'agata napisał/a: | | hurt.com.pl |
Mnóstwo użytkowników aparatów i implantów zaopatruje sie w baterie w gdańskiej hurtowni.
Ta sama hurtownia BALTRADE tez sprzedaje baterie na allegro. Nick: "qbok".
Dla Kopciuszka zamawiałem baterie i jest świetny kontakt i szybka wysyłka. Także dostaliśmy rabat jakieś -5%.
Moim zdaniem lepiej kupować po 30 lub 60 sztuk baterii i wyjdzie taniej niż w Geersie czy gdzieś po 1 blistrze...
Obecnie mój implant bierze dużo prądu. Jestem zmuszony zamawiać baterie hurtowej ilości w Baltrade. Dla mnie lepiej wypadł Rayovac albo PowerOne Cochlear (+30%). Trzymają sie dłużej niż GP czy DURACEL.
Natomiast DURACELL i GP nadają sie do aparatów słuchowych ale do implantów niestety nie.
|
| Poziom: 39 HP |
 |
 |
 |
 |
8% |
374/4676 |
|
|
|
|
 |
Matrix
In The Future Fusion
 Super Profesor Świata

Flaga i kraj:

Zodiak:

Chiński zodiak:

|
|
Wysłany: 2009-12-28, 16:07
|
|
| Mikosz napisał/a: | Obecnie mój implant bierze dużo prądu. Jestem zmuszony zamawiać baterie hurtowej ilości w Baltrade. Dla mnie lepiej wypadł Rayovac albo PowerOne Cochlear (+30%). Trzymają sie dłużej niż GP czy DURACEL.
Natomiast DURACELL i GP nadają sie do aparatów słuchowych ale do implantów niestety nie. | Mikosz, nowe implanty ślimakowe z procesorem mają akumulatory w zupelnie inaczej wyglada niz meczace 3 baterie, jeden aku w calosci. Aku jak wiadomo za pomoca ladowarki laduje, nie trzeba wydawac miesiecznie baterie okolo 150zl.
No chyba ze mozna zmienic twoj procesor na nowy dzieki dofinansowania ?
Moglbys podac jaki konkretny implant ślimakowy i procesor ? model, marka, rocznik etc...
edit:
ups... nie zauwazylem ze wstawiles tu http://forum.alldeaf.pl/userdeafs_list.htm
Nucleus Freedom
sorki
|

|
|
|
 |
 |
 |
 |
15% |
1351/9013 |
|
|
|
|
 |
d'agata
Nowy

|
Wysłany: 2009-12-28, 19:14
|
|
|
| Mikosz napisał/a: |
Mnóstwo użytkowników aparatów i implantów zaopatruje sie w baterie w gdańskiej hurtowni.
Ta sama hurtownia BALTRADE tez sprzedaje baterie na allegro. Nick: "qbok".
Dla Kopciuszka zamawiałem baterie i jest świetny kontakt i szybka wysyłka. Także dostaliśmy rabat jakieś -5%. |
Kurcze, dzięki, nie wiedziałam, że to ta sama firma.
Znałam tylko adres stronki i tyle.
I nie mam zamiaru robić mniejszych zakupów niż 60 sztuk, więc na pewno zaoszczędzę
Dzięki
|
|
|
|
 |
Kopciuszek
Głuchy-ósmy cud świata
 Profesor

Flaga i kraj:

Zodiak:

Chiński zodiak:

Wiek: 25 Dołączyła: 02 Lut 2006 Skąd: Bielany Wrocławskie
Poziom: 33
|
|
Wysłany: 2009-12-28, 20:14
|
|
|
| Matrix napisał/a: | | Mikosz, nowe implanty ślimakowe z procesorem mają akumulatory w zupelnie inaczej wyglada niz meczace 3 baterie, jeden aku w calosci. Aku jak wiadomo za pomoca ladowarki laduje, nie trzeba wydawac miesiecznie baterie okolo 150zl. |
No własnie w tym jest problem to aku jest nie opłacalny, powód?
Kupisz akumulatora w granicach 1-3 tys nie pamiętam ile, niech Mikosz wypowie się sam.
I trzeba wymienić co pół roku tak mówili lekarze, więc nie opłacalne.
Mikosz więcej info napisze o akumulatorze.
|
_________________ Witaj Gość pisz bardzo ciekawe posty

|
|
|
| Poziom: 33 HP |
 |
 |
 |
 |
6% |
178/2982 |
|
|
|
|
 |
Mikosz
;-)
 Super Profesor Świata

Flaga i kraj:

Zodiak:

Chiński zodiak:

|
|
Wysłany: 2009-12-28, 22:56
|
|
Matrix, napiszę Ci jak to jest. Od ponad tygodnia posiadam nowy procesor mowy FREEDOM. To jest najnowszy na rynku i takie procesory NFZ finansuje i wymienia implantowiczom stare procki na nowe Freedom-y.
Zużycie baterii wygląda tak, przeciętnie zużywa sie baterii w granicach 50-60 zł miesięcznie, tak mi powiedziano w szpitalu w Poznaniu. Moje oczy zrobiły sie duże i troszke załamka
Uważają że 2 akumulatorki, ładowarka o wartości 2670 zł jest nieopłacalna. Trzeba wymieniać co pół roku te akumulatorki więc lipa. Wszyscy implantowicze z Freedomami też nie dostali ładowarki i sami muszą kupować baterie :-/
Ja jestem w trakcie załatwiania o dofinansowanie baterii i mam nadzieję że będzie OK
3 baterie zużyłem w 3 dni a drugie 3 baterie zużyłem w 5 dni. Wiem jak oszczędzać
Ogólnie to jest duży minus tego procka prądożernego.
Będę sam testował różne baterie ACOUSTIC i EXTRA ADVANCED i COCHLEAR. I wtedy bede wiedział po 2 miesiącach ile wychodzi u mnie miesięcznie...
Tak wstawiłem co mam na uchu http://forum.alldeaf.pl/userdeafs_list.htm
|
 |
 |
 |
 |
8% |
374/4676 |
|
|
|
|
 |
kaletea
Nowy

|
Wysłany: 2010-01-27, 13:27
|
|
|
| Mikosz napisał/a: | Matrix, napiszę Ci jak to jest. Od ponad tygodnia posiadam nowy procesor mowy FREEDOM. To jest najnowszy na rynku i takie procesory NFZ finansuje i wymienia implantowiczom stare procki na nowe Freedom-y.
Zużycie baterii wygląda tak, przeciętnie zużywa sie baterii w granicach 50-60 zł miesięcznie, tak mi powiedziano w szpitalu w Poznaniu. Moje oczy zrobiły sie duże i troszke załamka
Uważają że 2 akumulatorki, ładowarka o wartości 2670 zł jest nieopłacalna. Trzeba wymieniać co pół roku te akumulatorki więc lipa. Wszyscy implantowicze z Freedomami też nie dostali ładowarki i sami muszą kupować baterie :-/
Ja jestem w trakcie załatwiania o dofinansowanie baterii i mam nadzieję że będzie OK
3 baterie zużyłem w 3 dni a drugie 3 baterie zużyłem w 5 dni. Wiem jak oszczędzać
Ogólnie to jest duży minus tego procka prądożernego.
Będę sam testował różne baterie ACOUSTIC i EXTRA ADVANCED i COCHLEAR. I wtedy bede wiedział po 2 miesiącach ile wychodzi u mnie miesięcznie...
Tak wstawiłem co mam na uchu http://forum.alldeaf.pl/userdeafs_list.htm |
Przypadkowo przeczytałem informacje o wymianie procesorów przez NFZ. Mój syna posiada taki. Rzeczywiście tak jest, tzn. jest taka wymiana przez NFZ.
Pozdrawiam
|
|
|
|
 |
Matrix
In The Future Fusion
 Super Profesor Świata

Flaga i kraj:

Zodiak:

Chiński zodiak:

|
|
Wysłany: 2010-01-31, 21:23
|
|
Mikosz, szczerze mowiac to inni mi powiedzieli ze mozna dofinansowac z nfz za nowe akumulatorki tak samo z pcpr, oba musza miec załatwione wnioski, wtedy Wam dadzą kasę za zakup.
akumulatorek działał na 2-4dni , ładnie... bez problemu z ładowarką i masz...
nawet 2 dodatkowe zapasy akumulatorki załadowane w pudełeczku na podróż np. w kieszeni.
|

|
|
|
 |
 |
 |
 |
15% |
1351/9013 |
|
|
|
|
 |
Mikosz
;-)
 Super Profesor Świata

Flaga i kraj:

Zodiak:

Chiński zodiak:

|
|
Wysłany: 2010-01-31, 22:17
|
|
Matrix, dostałem bez najmniejszego problemu dofinansowanie baterii. Zakład Pracy zapłacił mi. W Medicusie kupiłem 12 blistrów i fakture wziąłem. Potem do zakładu i po sprawie
Byłem własnie PCPR i tam Pani powiedziała ze najlepiej będzie dofinansowanie akumulatorków i ładowarki...
Powiedziała że w zeszłym roku była dziewczynka z implantem z wnioskiem i dostała bez problemu akumulatorki i ładowarki o wartości 5000 zł
Mam wniosek i musze wypełniać. Narazie ciężko mają z kasą ale koło marca i kwietnia będzie poprawa chyba.
Pamiętam od Pana Kidy z Medicusa że jak będzie 2 akumulatorki to trzecia to będzie bateria...
Obecnie cena ładowarki i aku staniała z 3600 zł na 2600 z groszami.
Używam cały czas RAYOVAC i jest extra. U mnie 1 blister wychodzi 1,5 tygodnia a nie tydzień
|
 |
 |
 |
 |
8% |
374/4676 |
|
|
|
|
 |
Kapitan
Nowy

Woj.: małopolskie
Flaga i kraj:

Zodiak:

|
Wysłany: 2010-02-07, 13:02
|
|
|
Ja używam Siemensów, też z www.hurt.com.pl. Są tak samo dobre jak Geers albo PowerOne, które miałam z centrum audiologicznego, a znacznie tańsze. Fajny sklep, moja koleżanka z Krakowa kupuje tam baterie do implantów. Kurierem wysyłają i następnego dnia baterie są na miejscu.
|
|
|
|
 |
|
|