Też mam implant. Implant ma pomóc głębokich niedosłuchów. I minęło 12 lat od operacji i jestem bardzo zadowolona z efektów, wiadomo, że nigdy nie będę słyszącą i słyszała tak jak inni. Bo czasami nie zrozumiem kogoś czy TV, ale to normalne u niesłyszących Bo implant nie poprawia słuch tylko ma pomóc w funkcjonowaniu wśród słyszących. Mi bardzo pomógł, jestem całkowicie niesłysząca. Jestem sobą, akceptuję siebie taka jaka jestem ^^
A tak na prawdę żyję w dwóch światach ^^ I jestem zadowolona, że znam słyszących i niesłyszących ;d
A co do basenu, to zawsze chodzę na basen, nawet raz brałam udział w zawodach, nie mam zachwianie równowagi jak inni pisali i implant wcale nie przeszkadza w pływaniu )
Polecam implant ludziom od 90db :] Bo jak 80 db to będziecie zawiedzeni z efektów, ponieważ aparaty słuchowe całkiem wystarczą...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum