Wysłany: 2010-05-14, 09:36
Witajcie - ja mam wkładki miękkie i twarde, tzn posiadam dwie sztuki, ale jestem uczulona na te tworzywa... cały czas mam podrażnione ucho, wizytę u laryngologa miałam dzisiaj i powiedziała,żebym unikała aparatu jak będę miała taką możliwość, otóż 1 miesiąc byłam na antybiotyku w domu i w szpitalu.... teraz pozostaje mi jedno, pogorszenie słuchu i raczej trzeba będzie czekać na wszystkie badania,które mi będą robić we Wrocławiu, a potem się dowiem czy zakwalifikuję się czy nie do implantu ślimakowego. Otóż nosząc wkładki czuję czasem ból ucha, a jak założyłam drugi aparat na drugie ucho to też od czasu do czasu odczuwam ból, nie zmienię wkładek bo i tak to nie ma sensu, skoro mam twarde i miękkie - bo nosiłam oba.... ciągle mam podrażnienie, i kłucie w uchu... więc cóż pozostaje siebie zaakceptować..
_________________ "Nie możesz przepłynąć morza, stojąc na brzegu i wpatrując się w wodę. Nie pozwól sobie na życie uległe i bezproduktywne, zadowalając się niczym."
Nie mam wkładki bo implant nie wymaga
Wześniej w aparacie słuchowym miałem róźne wkładki miękkie i twarde. U mnie zdał egzamin właśnie twarde wkładki z wentylacją i nie było problemów...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum