Powiem wam szczerze że przyjemnie słuchać muzyki koi obyczaje i relaksuje ale ta muzyka jest szkodliwa, bo gdy słuchasz muzyki przez cały czas i głośno, uszkadza słuch!.
Przewód słuchowy nie wytrzymuje takiego huku. Przykład często osoby słuchają muzyki na słuchawce takie jak walkman i gdy osoby słuchają na słuchawce ZAWSZE KOŃCZY SIE GŁUCHOTĄ!.
Ostatnio bardzo lubiałam słuchać techno ale teraz nie moge słuchać, bo po pierwsze boli mnie głowa i ucho a po drugie coraz gorzej słyszę to wszystko przez, za głośną muzykę!.Obecnie słucham klastyczną muzykię.
Dlatego zwracam uwage żebyście nie słuchali na słuchawce walkmana musicie jakoś ciężkim sercem zrezygnować walkmana. Jeżli będziecie słuchać na słuchawce ale takie duże to jeszcze może być narazie 10% uszkadza słuch, a takie malutkie do uszne utraty słuchu wynosi aż 78%. Więc lepiej zrezygnować!.
Szczególnie techno, metal, rock, a inne takie klastyczne to nie.
W sumie się zgadzam co do opinii wyżej. Kiedyś parę lat temu słuchałem muzę za głośno przez słuchawkę od walkmana i straciłem (około) 10decybeli w dół. Ale na szczęście słyszę jeszcze głośniejsze gdy noszę Oticon Sumo XP Od dłuższego czasu już nie używam walkmana. Ale słucham muzę od komputera różne gatunki muzyczne, nawet mam około 3000 mp3. Czasami słuchawką, jeśli za głośno to uciszę trochę w reg. głośności. A rzadko puszczę stereo głośniki 2.1 z wzmacniaczem Creative i słyszę bardzo wyraźnie i tak lubię słuchać bez nudów.
Ale nie musimy zrezygnować z czystym sercem, bo nie wszyscy ludzie kochają i dlatego chcą słuchać muzę... wystarczy ustawiać regulator głośności "volume", żeby nie za głośno słychać.
Tylko ten gatunek "rocki/metale" mnie szlag trafia z bolącą głową :/
Techno/Dance/Pop są spoko.
// Ten temat został przeniesiony do działu gdzie tam pasuje o problemie słuchu !
// Matrix
Przeważnie dla tych, którzy są osobami słyszących lubiających słuchać inne muzyki np. klasyczna, rockowa etc. Jak gdyby ktoś ten lubi słuchać muzykę, to na pewno poprawi nastrój i łagodzi jakieś obyczaje . Niestety niektórzy fani lubiące mocnych rytmów muzyki przeważnie mają w domu w swoim pokoiku poustawione potężne i masywne głośniki, które ich siła głośności na pewno nie zamieściłby myśli i wrażenia każdego w głowie, bo te potężne głośniki mogą wydawać dźwięki przekraczające powyżej 130 decybeli, i ich siła mógła wprawić mocne uderzenia, to w pobliżu głośników już każde szkła w oknach na pewno pęknąć od silnego uderzenia .
Na pewno któś kto jest osobą słyszącą, którą długotrwale słucha dowolną (rytmiczną, klasyczną, rockową...muzę) , choć z bardziej wyższą siłą głosności przekraczającą 130 decybeli, szybiej czy później ta będzie miał problemy z słuchem, nawet utratą słuchu.
zgadzam się, bardzo głośna muzyka uszkadza słuch. To jest prawda. Więc nie słuchajcie głośnych muzyków ( np głośność maksymalna ). Niestety. Jeśli lubicie słuchać muzyki to starajcie się, aby muzyka była nie za głośna.
Również zgadzam się z wami.Uwielbiam słuchać muzyki ale nigdy nie daje na max głośności,dzięki temu mój słuch nie zmienia się
_________________ Kiedy cos Ci sie nie udaje,
sprobuj zmienic droge do celu,
ale nie rezygnuj z niego.
Nie boj sie ekperymentow i nowych rozwiazan.
"Inne"nie musi byc gorsze:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum