Kilka dni temu zainstalowałem modyfikacje Tags System Mod by Centurion i teraz o niebo lepiej widzimy jakie tagi są najpopularniejsze na stronie głownej forum (na dole) i w pierwszym poście tematu (nad postem). Będziemy wiedzieć gdzie znaleźć tagi tak jak słowa kluczowe. Wszędzie w serwisach internetowych już posiadają takie tagi i dlatego potrzebowałem na alldeaf.pl .
Co to jest Chmura znaczników ?
Cytat:
Chmura znaczników (ang. tag cloud) – graficzne zobrazowanie zawartości serwisu internetowego w postaci zestawu znaczników, które są zazwyczaj także linkami do odpowiedniej części tego serwisu. Najczęściej znaczniki-linki są uszeregowane alfabetycznie, natomiast wielkość i pogrubienie fontu poszczególnych znaczników–linków jest zależne od ważności lub popularności danego znacznika. Umożliwia to łatwe znalezienie danej kategorii zarówno alfabetycznie, jak i według ważności.
Po raz pierwszy na szerszą skalę ten sposób nawigacji w serwisie internetowym został zastosowany we flickr.com – serwisie gromadzącym i udostępniającym zdjęcia cyfrowe. Ta implementacja została oparta na rozwiązaniu Jima Flanagana pod nazwą Search Referral Zeitgeist – wizualizacja linków serwisu internetowego. Chmura znaczników została szerzej spopularyzowana między innymi przez serwis o blogach – Technorati.
Ale jedyny problem jest, że musimy sami ręcznie wstawić tagi, np. stworzymy temat na forum to tym wstawimy tagi. Dopiero wstawiłem w kilku tematach, a naprawdę mamy ponad 3000 tematow Musicie sami wstawiać jak stworzycie temat.
Ja sam zajmę wstawieniem tagow w dziale Newsy.
W portalu jeszcze w trakcie instalacji moda, będzie tam tylko w newsie.
Chmura tagów jest bardzo przydatna?
Ja zaznaczylam ze tak mysle ze latwiej bedzie nam znalezc tagi i widzimy jakie sa podobne tematy.Ciesze się,że jak zawsze masz swietne pomysly
Matrix napisał/a:
Ale jedyny problem jest, że musimy sami ręcznie wstawić tagi,
mysle ze jakos damy rade ustawic recznie tagi,moze nawet szybciej niz automatycznie
_________________ Kiedy cos Ci sie nie udaje,
sprobuj zmienic droge do celu,
ale nie rezygnuj z niego.
Nie boj sie ekperymentow i nowych rozwiazan.
"Inne"nie musi byc gorsze:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum