Wysłany: 2006-06-08, 23:01 Pierogi z kapustą, grzybami i pieczarkami :)
Ciasto :
4szk mąki
0.5l wody
szczypta soli
troszku oleju
Masa:
2kg kapusty kiszonej- ugotowanej i wyciśnięta
3-4cebuli- pokrojona i usmażona
grzyby suszone- namoczyć i ugotować ( możecie dać tyle ile chcecie grzybów w pierogach )
3 torebki kaszy gryczanej- ugotowanej
wszystko wymieszać i doprawić wegetą, solą, pieprzem do smaku
a na końcu lepić pieróżki
Faceci pomóżcie swoim damom w lepieniu tych pierogów
_________________ Moje życie miało imię dziewczęce.
Imię jasne jak konwalie pierwsze,
Rwane w trawie błyszczącej o świcie
Przez lilijne szopenowe ręce.
(...)
Martucha masz podobny przepis co moja mama robi a wiecie że jeszcze bardziej smakują mi to pierogi z grzybami z czerwonym barszczem mniam mam ochote zjeść ślinka mi cieknie
_________________ Witaj Gośćpisz bardzo ciekawe posty
ehh ale macie gadki i robicie nas smaka grrr Własnie mam w zamrażarce zamrożone pierogi z kapustą i grzybami mniam... Chyba dziś bede gotować wode i am am
Wysłany: 2006-06-12, 19:16
ja też właśnie uwielbiam grzybki z grzybami (tak najlepiej dla mnie) a dodatkowo popić barszczykiem,wteddy czuję prawdziwe domowe danie obiadowe
_________________ "Nie możesz przepłynąć morza, stojąc na brzegu i wpatrując się w wodę. Nie pozwól sobie na życie uległe i bezproduktywne, zadowalając się niczym."
Wysłany: 2006-06-13, 18:04
każdy ma swój gust smakowy,każdy ma swoje ulubione dania...a w dodatku zawsze na życzenie robię sobie barszczyk z pierożkami
_________________ "Nie możesz przepłynąć morza, stojąc na brzegu i wpatrując się w wodę. Nie pozwól sobie na życie uległe i bezproduktywne, zadowalając się niczym."
Ależ zachęcam do spróbowania Matrix
na pewno będą wam smakowały
_________________ Moje życie miało imię dziewczęce.
Imię jasne jak konwalie pierwsze,
Rwane w trawie błyszczącej o świcie
Przez lilijne szopenowe ręce.
(...)
Nie spróbowałem bo nie lubię że ja jestem tak jest ale nie wiem inne lubię tylko zjadłem melony a kapustem nie lubię
_________________ Nareszcie już mam grę cs 1.6 zjada powrót do grania ^^ już jestem najlepszy ;P a inne ludzie boję się i cziter buhaha a ja nie tylko uczciwy ^^
Mniaaaaam.....:) Uwielbiam te pierozki.Kiepsko mi ida to w zrobieniu pierozkow..ooops! Tylko moj tata to mistrz ogromnych pierozkow,takich bardzo lubimy! Moj tez uwielbia. Jestem dumna ze swojego taty
_________________ Byle nie dotknac mnie,bo Was ugryze
a ja do tego lubię jak są z kapustą i z mięskiem to dopiero pychota, niestety obecnie nikt u mnie pierogów nie robi, bo się nikomu nie chce
wolimy kupione, mamy już sprawdzone w jednym sklepie i zawsze można zażyczyć sobie co kto z czym chce
_________________ "być wykształconym znaczy być dwujęzycznym"- W.F. Mackey
"nawet sama umiejętność czytania w obcym języku wystarczy, by stać się podmiotem dwujęzycznym"- D. Bouvet
Wysłany: 2006-10-25, 11:42
Zobaczyłem posty i zachciało mi jeść... te pierogi
Mój ulubiony to pierogi z kapustami i pieczarkami, moja mamusia czasami robi pierogi
Też lubię pierogi z jagodami. Mniam mniam...
_________________ I will not return here...
Poziom: 24 HP
3%
40/1353
MP
100%
646/646
EXP
86%
59/68
Pinka [Usunięty]
Poziom: 34
Wysłany: 2006-10-25, 19:19
Ja lubie jesc rodzaje pierogow.
A najlepiej pierogi z grzybami i kapustami i mieskiem to bardzo pyszneee
Ale slinka juz mi cieknie, eech.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum