Portal
Forum
Shoutbox
Chat
Album
Szukaj
Znajdź osoby
Zaproś użytkownika
Zaloguj
Preferencje
Prywatna galeria
Nasze aparaty i implanty
Ulubione tematy
Użytkownicy
Galeria użytkowników
Grupy
Rangi
Statystyki
Lista uśmieszek
Lista ankiet
Blogi
Blogowe nowości
Mapa Google
Gry Online (flash)
Gry Online
Video
Regulamin
FAQ

Menu
Regulamin  | FAQ  | Szukaj  | Znajdź osoby  | Chat  | Użytkownicy  | Grupy  | Statystyki  | Lista uśmieszek  | Album   
   Rejestracja | Zaloguj    Kontakt
Design Dotacja Video Download Shoutbox
Blogowisko FAQ Blogi Blogowe nowości
 All Deaf - Forum dla niesłyszących, słabosłyszących i nie tylko.

Reklama

Poprzedni temat :: Następny temat
Stypendia dla niepełnosprawnych studentów
Autor Wiadomość
RozaCaro 
Carpe diem

Wysokozaawansowany

Woj.: dolnośląskie
Flaga i kraj:
Poland

Zodiak:
ryby

Poziom: 22
Wysłany: 2007-11-06, 14:21   

Mam pytanko do tych którzy już długo studiują ja dopiero zaczęłam i nie wiem wszystkiego na temat stypendium niepełnosprawnych otóż to,że złożyłam wniosek o stypendium dla niepełnosprawnych w szkole i do tej pory nie ma odpowiedzi więc pytam-Jak długo się czeka na decyzję w sprawie przyznania stypendium?czy na pewno dają z wyrównaniem? bardzo proszę o odpowiedz....

Postaw piwo autorowi tego posta

Poziom: 22 HP   3%   33/1106
   MP   100%   528/528
   EXP   25%   15/59
Linki sponsorowane
Status: Online
Alana 
Nowy

Woj.: małopolskie
Flaga i kraj:
Poland

Zodiak:
rak

Poziom: 4
Wysłany: 2007-11-06, 15:05   

U mnie składali wniosek o sypendia dla niepełnosprawnych raz na rok do dnia 15 pażdziernika na Uniwerstytecie Ekonomicznym w Krakowie. Wyrównanie dostaniesz tak, jeśli masz konto to przyjdzie na konto bankowe.
Więcej napisała Agnessa, jest wszędzie to samo. :tiaaa4:

Poziom: 4 HP   0%   0/61
   MP   100%   29/29
   EXP   81%   9/11
Kopciuszek 
Głuchy-ósmy cud świata

Profesor

Flaga i kraj:
Poland

Zodiak:
ryby

Chiński zodiak:
kot

Piwa: 5/3
Poziom: 33
Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2007-11-06, 16:37   

Jak złożyłam we wrześniu wniosek o przyznanie stypendium to pieniądzory dostałam w listopadzie za wrzesień i października. Stypendium powinno się wynosić 300zł na miesiąc, są szkoły które maja wymagania np jeśli opóźnisz spłaty czesnego to stypendium nie dostaniesz, o oni pomyślą że ty olewasz tak miałam już w szkole inni spłacili raty po miesiącu od wyznaczonej terminu to mieli problem stypendialne, zamiast przelewanie konta do osoby niepełnosprawnej to jej zabrali stypendia za to że nie zapłaciła, niewiem czy jej się udało czy nie nie spytałam sie jej, naszczęście ja takich problemów nie miałam zawsze punktualnie spłacam raty ;)
Spokojna głowa zostaniesz może w Listopadzie
jesli masz konto to powinno ci przelać a dałas im numer konta jesli tak to chyba ci nie przyznali :? jeżeli nie masz konta to poprostu idź do Kasy tam gdzie płaci się czesne popytaj się ich to sie dowiesz

Poziom: 33 HP   6%   178/2982
   MP   100%   1424/1424
   EXP   96%   113/117
Agnessa 
Wysokozaawansowany

Poziom: 23
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2007-11-16, 00:55   
   Adres WWW: http://agnessa.fotka.pl

RozaCaro, spytaj się o to w Dziekanacie do spraw bytowych o decyzję w sprawie stypendium dla niepełnosprawnych. Wiem na pewno, że przyznali Ci takie stypendium - do tego masz prawo.
U mnie czeka się na decyzję 1 miesiąc po terminie złożenia wniosków o stypendia.

Kopciuszek, czy dobrze doczytałam, że dostałaś stypendium za wrzesień?! Przecież rok akademicki zaczyna się w październiku. Chyba, że wprowadziłaś nas w błąd...

Poziom: 23 HP   2%   24/1225
   MP   100%   585/585
   EXP   41%   27/65
Kopciuszek 
Głuchy-ósmy cud świata

Profesor

Flaga i kraj:
Poland

Zodiak:
ryby

Chiński zodiak:
kot

Piwa: 5/3
Poziom: 33
Wysłany: 2007-11-17, 00:06   

Agnessa napisał/a:
Kopciuszek, czy dobrze doczytałam, że dostałaś stypendium za wrzesień?! Przecież rok akademicki zaczyna się w październiku. Chyba, że wprowadziłaś nas w błąd...

Tak! Połowa Września miałam juz uczelnie i dostałam dofinansowanie, sumie 600zł na poczatku listopada za wrzesień i październik. Wszystko się zgadza. Niektórzy mieli wcześniej inni póżniej w Końcu w naszej szkole dużo studentów jest dlatego nie maja miejsc w salach i musieli wyznaczyć inne terminy jedna grupa np idzie do szkoły we wrześniu czyli połowa września a inni październiku to wszystko zalezy od grupy i konkretnej szkoły.Moja szkoła ma nowe przepisy dotyczące szkoły i regulaminu dlatego nie należy od razu powiedzieć że wprowadzam błąd bo inni mieli stare przepisy, ja zaczełam chodzic do szkoły to duuuużo się zmieniło nawet nie wiem w co się zmieniło...

Poziom: 33 HP   6%   178/2982
   MP   100%   1424/1424
   EXP   96%   113/117
Agnessa 
Wysokozaawansowany

Poziom: 23
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2007-11-17, 20:01   
   Adres WWW: http://agnessa.fotka.pl

Kopciuszek napisał/a:
Tak! Połowa Września miałam juz uczelnie i dostałam dofinansowanie, sumie 600zł na poczatku listopada za wrzesień i październik. Wszystko się zgadza...
Zdaje mi sie, ze zle zorientowalas sie w tej sprawie. Te 600 zl dostalas za listopad i wyrownanie za pazdziernik...

Kopciuszek napisał/a:
Niektórzy mieli wcześniej inni póżniej w Końcu w naszej szkole dużo studentów jest dlatego nie maja miejsc w salach i musieli wyznaczyć inne terminy jedna grupa np idzie do szkoły we wrześniu czyli połowa września a inni październiku to wszystko zalezy od grupy i konkretnej szkoły.
Nie musialas rozpisywac o tym :] Przeciez wszyscy studenci wiedza o tym :]

Kopciuszek napisał/a:
Moja szkoła ma nowe przepisy dotyczące szkoły i regulaminu dlatego nie należy od razu powiedzieć że wprowadzam błąd bo inni mieli stare przepisy, ja zaczełam chodzic do szkoły to duuuużo się zmieniło nawet nie wiem w co się zmieniło...

Nie musialas tlumaczyc sie tym. Naturalnie, ze na kazdej uczelni co roku zmieniaja sie kryteria dotyczace przyznania stypendiow.
Poza tym mialam prawo powiedziec, ze moglas wprowadzic nas w blad, gdyz to nie jest mozliwe, ze dostajesz stypendium za wrzesien.

Poziom: 23 HP   2%   24/1225
   MP   100%   585/585
   EXP   41%   27/65
RozaCaro 
Carpe diem

Wysokozaawansowany

Flaga i kraj:
Poland

Zodiak:
ryby

Wysłany: 2007-11-18, 13:41   

Agnessa ja złozyłam wniosekna początku pażdziernika o stypendium niepełnosprawne oraz stypendium socjalne i do dziś jeszcze nie mam odpowiedzi.Szkołę zaczęłam pod koniec września i za wrzesień trza zapłacić :zdiwko2: Podobno pod koniec listopada mają przyznawać już stypendia w mojej szkole,zobaczymy...ciekawe czy dadzą wyrównanie za 2miesiące(wrzesień i pażdziernik)a listopad??,wątpie :? nie wiem już..

MP   100%   528/528
   EXP   25%   15/59
RozaCaro 
Carpe diem

Wysokozaawansowany

Flaga i kraj:
Poland

Zodiak:
ryby

Wysłany: 2007-12-20, 09:59   

Cóż nie potwierdziły się wasze informacje na temat dofinansowania STUDENT- okazało się,że do pażdżiernika się składa wniosek na 2 semestr i więc nie dostanę dofinansowania w 2 semestrze ale zadzwoniłam do Wrocławia głównego oddziału dolnośląskiego PFRON i Pani powiedziała żeby składać wniosek na początku stycznia na 2 semestr więc nie rozumiem. Jak to jest u Was??proszę o więcej informacji na ten temat :wink:

MP   100%   528/528
   EXP   25%   15/59
NNN 

Wysokozaawansowany

Postawił 2 piw(a)
Poziom: 24
Wysłany: 2007-12-20, 12:38   

RozaCaro napisał/a:
okazało się,że do pażdżiernika się składa wniosek na 2 semestr

Nie, jeśli chcesz dostać dofinansowanie za semestr zimowe to musisz składać do końca października, a semestr letnie to do końca luty, ale pod warunki jak zaliczasz semestr zimowe. Składanie o dofinansowanie co pół roku.

Poziom: 24 HP   3%   40/1353
   MP   100%   646/646
   EXP   86%   59/68
RozaCaro 
Carpe diem

Wysokozaawansowany

Flaga i kraj:
Poland

Zodiak:
ryby

Wysłany: 2007-12-20, 15:18   

Acha to w ten sposób, wielkie dzięki za info :wink:

MP   100%   528/528
   EXP   25%   15/59
Pinka
[Usunięty]

Poziom: 34
Wysłany: 2008-01-09, 10:52   

Kopciuszek napisał/a:
Jak złożyłam we wrześniu wniosek o przyznanie stypendium to pieniądzory dostałam w listopadzie za wrzesień i października.

Nie wierzę w to, co pisałaś.
Z pewności się pomyliłaś, miał być za października i za listopada. Nasza uczelnia nie liczy za września, gdy mamy zajęcia od połowy września. Przecież ja wnioskowałam we wrześniu a dostałam stypendium w listopadzie za wyrównanie października i listopada. Rzeczywiście wprowadziłaś w błąd, najwyższej co pisała Agnessa.

Poziom: 34 HP   5%   161/3226
   MP   100%   1540/1540
   EXP   35%   44/124
Agusia 
:):):)SAMSONITE:):):)
Profesor

Flaga i kraj:
Poland

Zodiak:
lew

Postawił 1 piw(a)
Poziom: 34
Wysłany: 2008-01-14, 00:03   

Ja zlozylam wniosek o stypendia dla niepelsnopsrawnych do 10 wrzesnia,wiec otrzymuje co miesiac,ale za pazdziernik i listopad dostalam wyrownane za 2 miesiace.Potem na 2 semestr bede musiala nadal skladac wniosek o stypendium.U mnie na uczelni sporo osob mialo odmowe,na szczescie wcisnelam sie do tej grupki majac swoja grupe inwalidzka.

Poziom: 34 HP   5%   161/3226
   MP   100%   1540/1540
   EXP   22%   28/124

Dodaj do:  Wypowiedź dla Blip  Wypowiedź dla MySpace  Wypowiedź dla Twitter  Wypowiedź dla Flaker  Wypowiedź dla Grono  Wypowiedź dla Gadu Gadu Live  Wypowiedź dla Œledzika  Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu