Portal
Forum
Shoutbox
Chat
Album
Szukaj
Znajdź osoby
Zaproś użytkownika
Zaloguj
Preferencje
Prywatna galeria
Nasze aparaty i implanty
Ulubione tematy
Użytkownicy
Galeria użytkowników
Grupy
Rangi
Statystyki
Lista uśmieszek
Lista ankiet
Blogi
Blogowe nowości
Mapa Google
Gry Online (flash)
Gry Online
Video
Regulamin
FAQ

Menu
Regulamin  | FAQ  | Szukaj  | Znajdź osoby  | Chat  | Użytkownicy  | Grupy  | Statystyki  | Lista uśmieszek  | Album   
   Rejestracja | Zaloguj    Kontakt
Design Dotacja Video Download Shoutbox
Blogowisko FAQ Blogi Blogowe nowości
 All Deaf - Forum dla niesłyszących, słabosłyszących i nie tylko.

Reklama

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Matrix
2006-03-15, 08:49
Renta tylko na 5 lat
Autor Wiadomość
Mikosz 
;-)

Super Profesor Świata

Woj.: dolnośląskie
Flaga i kraj:
Poland

Zodiak:
wodnik

Chiński zodiak:
dzik

Piwa: 4/5
Poziom: 39
Wysłany: 2006-03-13, 22:47   
   Adres WWW: www.taxi-elita.pl

Sarenko, trzymam kciuki żebyś wygrała. Dobrze ze odwołałaś. Pozostaje czekać. Bardzo dużo ludzi przegrało w walce :( Miejmy nadzieje ze wygrasz....

Matrix, jasne na północ też ale ja wolę prace a nie skromną rente, po co siedzieć w domu heh.

My status

Poziom: 39 HP   8%   374/4676
   MP   100%   2232/2232
   EXP   33%   53/160
Linki sponsorowane
Status: Online
Neo
[Usunięty]

Poziom: 34
Wysłany: 2006-03-13, 23:10   

Sarenko! Brak mi słów z tego co dziś przeżyłaś :!: Współczuję Ci z całego serca :!: Trzymam za Ciebie mocno kciuki zebyś wygrała sprawę z tą rentą. Nie poddawaj się i walcz do końca. Na Twoim miejscu to nawet bym sprawę cywilną wytoczył przeciwko decyzji ZUS-owskiej. To jest paranoja w tym naszym chorym kraju. :evil: Jak napisałaś ze siedziało Ci się wygodnie w skórzanym fotelu. Mało tego szefowa ZUS-u to ma kasę na limuzyny, na luksusową chatę, czytałem to gdzieś kiedyś jakie krocie oni zarabiają. Ciekawe z czego mają tyle siana? Chyba z zabierania rent. Mi się bardzo nie podoba ta sytuacja, jestem naprawdę wkurzony. Wielu ludzi niepełnosprawnych jest co naprawdę powinni mieć rentę a im odbierają bezprawnie. Widać ze w naszym kraju rządzi korupcja i łapówkarstwo. Przykre ale prawdziwe. Skoro nam zabierają renty to niech dadzą pracę ćwianiacy. Wkurza mnie ostatnio pokazywana często reklama w TV ze w polsce żyje około 2 miliony ludzi niepełnosprawnych, a tylko co 5 osoba jest zatrudniana do pracy, natomiast na zachodzie co drugi niepełnosprawny ma pracę. Nie wiem po co ta reklama? Jak i tak to nie zmienia faktu. Pójdziecie do urzędu pracy to usłyszymy nie ma pracy i tak w kółko. Wiem o tym bo sam jestem zarejestrowany jako bezrobotny i czasami pytam, to ciągle Pani mi mówi ze nie ma pracy i nawet nie ma co pytać, bo jest naprawdę beznadziejnie. Jesteśmy w Uni Europejskiej? I co mamy z tego? Gdzie te prawo co chroni człowieka? Gdzie te normalne warunki życia? Czekajcie moi drodzy! Napiszę w imieniu wszystkich niepełnosprawnych apel do Prezydenta Polski. Napiszę co o tym wszystkim myślę, bez żadnych skrupułów. Nie podaruję tego za żadne skarby. Dość cierpienia i biedy niewinnych ludzi :evil: :evil: :evil: :evil: Sarenko :!: Jeszcze raz powtarzam :!: Nie daj za wygraną :!: Wierzę mocno w Ciebie ze wygrasz wkońcu tą sprawę :!:Trzymam za Ciebie i wszystkich pokrzywdzonych kciuki :!: :!: :!:

Podaję Wam adresy i telefony do Kancelarii Prezydenta Rzeczypospolitej Polski:

Siedziba Prezydenta RP
Pałac Prezydencki
Krakowskie Przedmieście 48/50, 00-071 Warszawa
Tel. (+48) (022) 695-29-00

Kancelaria Prezydenta RP
ul.Wiejska 10, 00-902 Warszawa
Tel. (022) 695-29-00

Biuro Informacji i Komunikacji Społecznej
Tel. (022) 695-12-40 , Fax 695-12-53 i 54

Biuro Listów i Opinii Obywatelskich

Tel. (022) 695-20-29, Fax 695-22-38

// Neo... proszę używaj "edytuj" posta zamiast pisać drugi post !!!
// Matrix

Ostatnio zmieniony przez Matrix 2006-03-14, 14:03, w całości zmieniany 1 raz  

Poziom: 34 HP   5%   161/3226
   MP   100%   1540/1540
   EXP   35%   44/124
Sarenka83 
Zaawansowany

Flaga i kraj:
Poland

Zodiak:
lew

Poziom: 17
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2006-03-14, 12:13   

Mikosz za miesiąc idziesz na komisję ale do ZUS-u? Trzymam za Ciebie kciuki żebyś wygrał! Czytałam stronkę o ZUS- http://www.zus.pl/swiadcze/emer015.htm#_odn1
:arrow: Renta socjalna przysługuje osobie, która:

* jest pełnoletnia,
* jest całkowicie niezdolna do pracy z powodu naruszenia sprawności organizmu, które powstało:
o przed ukończeniem 18 roku życia,
o w trakcie nauki w szkole lub w szkole wyższej - przed ukończeniem 25 roku życia,
o w trakcie studiów doktoranckich lub aspirantury naukowej.
pani patrzy tylko czy my jesteśmy zdolne do pracy czy nie, to nie jest jak stara komisja z MOPS-u. Mamy zdrowe ręce i nogi wieć jesteśmy zdolne do pracy, ale kurna ona wie, że żyjemy tylko z dodatków mieszkaniowych jak pytała sie mojej mamy!! Ona pewnie mysli że proste jest znaleźć pracy, tak? Mam ochotę ją palnąć w łeb żeby zrozumiała że niesłyszący ciężko jest szukać pracy! Nigdy nie pracowałam, nie wiem jak mam zacząć szukać pracy, tylko muszę poczekać na jakąś grupę inwalidzką żebym mogła się zarejestrować w urzędzie pracy dla niepełnosprawnych. A ciekawe gdybym dalej chodziła do szkoły (studium które zrezygnowałam w listopadzie) z czego bym żyła? Heh ale śmieszna ta pani która wogóle nie rozumie! Ona by mi pozwoliła zrezygnować ze szkoły gdybym dalej chodziła do szkoły wiedząc że nie miałabym z czego żyć! Ja pitole... Moja mama sama do dzisiaj nie może znaleźć pracy w urzędzie pracy dla niepełnosprawnych to jak? Jak pani mogła wczoraj powiedzieć mojej mamie żebym się zarejestrowała w urzedzie pracy dla słyszących a nie dla niepełnosprawnych? Gdzie oni mają serce?

Postaw piwo autorowi tego posta

Poziom: 17 HP   1%   6/630
   MP   100%   301/301
   EXP   82%   34/41
Mikosz 
;-)

Super Profesor Świata

Flaga i kraj:
Poland

Zodiak:
wodnik

Chiński zodiak:
dzik

Piwa: 4/5
Poziom: 39
Wysłany: 2006-03-15, 00:01   
   Adres WWW: www.taxi-elita.pl

Boli mnie to co sie dzieje w polsce ! :evil:
Boshe co ja słucham od znajomych co byli na komisji. Teraz Sarence odebrano rente a dziś mojego kolegi szwagier był na komisji i mu zabrali też rente ! Paranoja ! :evil:
Sarenko, tak w ZUSie bede miał chyba komisje. W moim mieście są 2 zusy. Do drugiego zusu zjeżdzają ludzie z południowej wielkopolski. Z odległych ponad 50 km jadą do Ostrowa na komisje. Najwyzej pójde do pierwszego zusu i spytam sie pani żeby w terminalu sprawdzała kiedy wkońcu dostane na komisje, sam nie jestem pewny.
Na szczescie mam grupe inwalidzką. Odebrano mi rente i grupe 2 lata temu. Dopiero jakieś rok temu byłem z matką do PCPR, tam właśnie sie umawia z lekarzem laryngolog w PCPR. Gdy mu pokazałem mój audiogram to zachowywał jak ten --> :olaboga1: i bez zastanawiania odrazu mi dał grupe drugą. Teraz z rentą ciężko ehh :evil:

My status

Poziom: 39 HP   8%   374/4676
   MP   100%   2232/2232
   EXP   33%   53/160
Sarenka83 
Zaawansowany

Flaga i kraj:
Poland

Zodiak:
lew

Wysłany: 2006-03-15, 23:02   

Theh ja na grupę inwalidzką muszę poczekać prawie 2 miesiące... :/

MP   100%   301/301
   EXP   82%   34/41
Kopciuszek 
Głuchy-ósmy cud świata

Profesor

Flaga i kraj:
Poland

Zodiak:
ryby

Chiński zodiak:
kot

Piwa: 5/3
Poziom: 33
Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2006-03-18, 17:59   

ja mam rentę na stałą.
Ponieważ udawałam żę jestem głucha jak stałam odwrócona plecami do ściany a pani zadawała pytań to ja udawałam że nie słyszę i gadałam głupoty gdzie popadło. Potem udawałam że mam chorą rekę na stawy i nie mogę chodzic powiem że ja udawałam że kule ale warto było i dostałam rent. Dzięki tej pieniędzy kupuję leki które są mi potzrebne a nawet baterie na aparaty to mi wystarcz y na życie :)

Poziom: 33 HP   6%   178/2982
   MP   100%   1424/1424
   EXP   96%   113/117
Lucinda 
Wysokozaawansowany

Woj.: kujawsko-pomorskie
Flaga i kraj:
Poland

Zodiak:
rak

Poziom: 24
Wysłany: 2006-03-18, 18:34   

Hehe kopciuszku...no niezle wykombinowalas zeby dostac rente, a czy Kopciuszek z bajki zrobilaby to samo? :P

Poziom: 24 HP   3%   40/1353
   MP   100%   646/646
   EXP   67%   46/68
Kopciuszek 
Głuchy-ósmy cud świata

Profesor

Flaga i kraj:
Poland

Zodiak:
ryby

Chiński zodiak:
kot

Wysłany: 2006-03-18, 18:36   

może by zrobiła ale Kopciuszek nie wpadła na ten pomysł

MP   100%   1424/1424
   EXP   96%   113/117
blondynka 
Średniozaawansowany

Poziom: 14
Wysłany: 2006-03-18, 19:35   

Kopciuszek, Fajnie to robiłaś :)

byłam na komisje 16 latke, pani pytała ze kiedy ja się urodziłam a ja powiedziałam tak wolno tysiąąąąąc dziesiąty a ups dziewięcseeeet osiemnascie aaa nieeeee a pani nic nie kuma wiec mama odpowiada hihihihi... nie wiem czy bede otrzymala rente od 18 latka i zus :)

Poziom: 14 HP   1%   4/426
   MP   100%   203/203
   EXP   60%   20/33
Agusia 
:):):)SAMSONITE:):):)
Profesor

Flaga i kraj:
Poland

Zodiak:
lew

Postawił 1 piw(a)
Poziom: 34
Wysłany: 2006-03-20, 19:01   

Teraz w Zusie nie patrza,czy my jestesmy osobami calkowicie nieslyszacymi czy slaboslyszacymi,oficjalnie patrza na nasze rece i nogi,czy mamt czy mamy calkowicie sprawne!Teraz zaczynaja przyjmowac osob nieslyszacych,miedzy innymi od tego roku rozpoczyna sie ta dzialalnosc u mnie w pracy....!Osoba nieslyszaca tez moze pracowac,lecz osoby z powaznym stanem zdrowia teraz moze dostac predzej rente,a takze bylam w tamtym roku w Zus-ie i pytalam sie o Rente w moim przypadku,ona powiedziala ile mam lat,oraz ile lat przepracowanych mam....ale wtedy nie pracowalam,to twierdzila ze u mnei byla szansa na rente,wiedzac ze mam 23 lata a przepracowanych juz 6 lat,to dla nich bylo w ustawie w normie moja liczba lata pracy....!Niestety coraz trudniej juz otrzymywac renty,bo oni wysylaja nam do pracy abysmy szukali....

Sara idz do MOPS-u i dostaniesz przynajmniej 3 grupe,czyli teraz juz stopien Lekki, wtedy w urzedzie pracy dla niepelnosprawnych bys sie zarejestrowala a nie dla sprawnych....!

Poziom: 34 HP   5%   161/3226
   MP   100%   1540/1540
   EXP   22%   28/124
Sarenka83 
Zaawansowany

Flaga i kraj:
Poland

Zodiak:
lew

Wysłany: 2006-03-20, 19:29   

Agusia właśnie byłam w MOPS-ie po komisji, odbierałam wniosek i niedługo zaniosę tam wniosek... no cóż zobaczymy jaką grupę dostanę. Pozdro! :)

MP   100%   301/301
   EXP   82%   34/41
Sarenka83 
Zaawansowany

Flaga i kraj:
Poland

Zodiak:
lew

Wysłany: 2006-03-24, 13:07   

30 marca mam znowu komisję gdzies indziej czyli na ul. Reymonta i zobaczymy co będzie... troche sie boje... :chaos2:

MP   100%   301/301
   EXP   82%   34/41
Kopciuszek 
Głuchy-ósmy cud świata

Profesor

Flaga i kraj:
Poland

Zodiak:
ryby

Chiński zodiak:
kot

Wysłany: 2006-03-24, 18:05   

Sarenko trzymam cie za kciuki żebyś wygrała tą rentą :mryellow: :mryellow:
I żebys je miała rente pamiętaj masz udawac że ty jesteś kaleką i oni ci da :twisted: :lol:

MP   100%   1424/1424
   EXP   96%   113/117
Sarenka83 
Zaawansowany

Flaga i kraj:
Poland

Zodiak:
lew

Wysłany: 2006-03-24, 20:35   

Postaram się... :lol: no cóż zobaczymy... chociaż chcę mieć rentę na okres rok czy dwa lata! Abym mogła spokojnie znaleźć prackę. Nie mogę Ci dziękować za trzymanie kciuki bo przynosi pecha ;) Pozdro! :D

MP   100%   301/301
   EXP   82%   34/41
Picasso 
Creative Graphic Artist ;-)
Profesor

Flaga i kraj:
Poland

Poziom: 31
Wysłany: 2006-03-26, 19:35   

Na razie pobieram rentę socjalną z ZUS'u dzięki starej ustawy o rencie socjalnej, to kiedyś te warunki do otrzymania renty od MOPS'u w ówczesnym prawie udało się mi to spełnić, kiedyś była dla mnie korzystna ustawa o niepełnosprawności. Ale ta korzystniejsza ustawa, która pozwalała przyznać niesłyszących prawa do renty już dwa razy zmieniona od prawdopodobniej ostatnio od 2 lata temu.
Na stronie niepełnosprawni.info jest mowa dla tych, którzy chcą coś zrobić z tymi swoimi orzeczeniami i o rencie socjalnej - Orzecznictwo od A do Z

My status

Poziom: 31 HP   5%   126/2536
   MP   100%   1211/1211
   EXP   96%   100/104

Dodaj do:  Wypowiedź dla Blip  Wypowiedź dla MySpace  Wypowiedź dla Twitter  Wypowiedź dla Flaker  Wypowiedź dla Grono  Wypowiedź dla Gadu Gadu Live  Wypowiedź dla Œledzika  Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu